jag är hemma

Jag är hemma igen. Var nervösskakig på plan 1 från Marseille till Schiphol, åt en ciabatta med mozzarella och tittade ut över flygplatsen. Köpte en lotion åt min mamma och skrev dagbok tills plan nr. 2 tog mig hem. Läste bok och drack juice. Sen såg jag äntligen de östgötska skogarna genom molnen och skrev känslosamma anteckningar i telefonen.
På tisdagen träffade jag Amanda och Marika. Köpte 10-kronors kaffe och åt upp resterna av Amandas linssoppa när hon inte orkade mer. Pratade mest Frankrike och deras liv här, vad har hänt sedan sist helt enkelt.
 
Det är fint att vara hemma, har längtat efter grönskan som finns här, Strömmen och vattnet som bidrar så mycket till atmosfären, har saknat att vakna i min säng, saknat doften av vårt tvättmedel och att kunna krama min familj precis när det passar. Men det känns samtidigt konstigt att ha lämnat en så annorlunda vardag så fort och alla de som ingick i den. På ett sätt känns tiden i Aix som ett koma eller som en dröm. Men jag har ju onekligen konkreta bevis för att det inte är så. Och dem ska jag återse snart i sommar.
 
/nora

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0