barcelona dag två del 2

Igår hade vi skolavslutning, åt tårtor och bakverk vi bakat på skolans terass och på eftermiddagen tatuerade min kompis Moa mig. Asså??? Är så sjukt nöjd och lovar att visa! På kvällen hängde vi i en park och till skillnad från resten gick jag hem tidigt. Ikväll blir det nog annorlunda för det är ju sista helgen i Aix. Konstigt? Jag skriver mer om det någon annan gång. Nu: del två av andra dagen i Barcelona!Vi hade som sagt ätit lunch och började gå omkring i El Born för att hitta en kyrka man faktiskt får gå in i.
Hey sup what's up osv.
Bby Fannsan!!!
Det är verkligen en så himla fin stad som alla med rätt medel borde försöka besöka.
I El Born ligger det även fina butiker typ överallt och i en hittade Matilda en så himla himla fin klänning.
Hon såg ut som en jädra skogsälva i den!
Hon köpte den tyvärr inte, men historien har ändå ett lyckligt slut för hon hittade den efter hemkomsten online så kanske kanske får de varandra till slut :') (mvh har precis tittat på Northanger Abbey lol)
Kalle tuffade sig. Lugna'rej cooling.
Efter att ha provat för dyra kläder ett tag hittade vi ett kafé precis framför basilikan vi skulle besöka och bestämde oss för en kopp innan vi gick in. Lol att vi verkligen tog kaffepaus för att vänta in tiden för gratisbesök. :-)
Det var i alla fall helt rätt beslut, snåla eller ej, för de hade wifi och det var skönt att vara tyst ett tag, få scrolla och pausa en stund.
Älskling!
Efter kaffet gick vi in i basilikan och den var självklart helt fantastisk.
Dessa tak alltså. Ska inte dra samma ramsa som jag gör varje gång jag pratar kyrkor så jag håller mig till adjektiv och uttrop denna gång.
Wow!
Fint!
Finaste! (superlativ får man också slänga in)
Detta dock? Alltså blir verkligen så tagen av arkitektur och konst. Måste läsa kurser som rör det någon gång i livet.
Kolla bara!
Fanny har katolsk släkt och tänder alltid ljus i kyrkor, asså bby, mitt hjärta klarar det inte.
Har säkert varit typ katolsk nunna/superreligiös prästhustru i ett tidigare liv för hur annars skulle mina känslor för kyrkor kunna förklaras?
Efter alla böner gick vi och handlade, vi hade bestämt oss för en middag på hostelet i all enkelhet och handlade tapastillbehör.
Emil var trött :(
Stekte sparris och la upp bröd, korv, frukt på fat.
Gjorde fattigmanssangria på dålig juice och dåligt vin, kombinationen självklart positiv iom den matematiska formeln negativt + negativt = positivt. Vsg för livsråd.
Efter att ha städat undan allt och gjort oss i ordning gick vi och mötte upp Fannys kompis Miranda som bor och pluggar i Barcelona på samma sätt som vi gör i Aix. Lite coolare stad är det dock, det får man ändå medge.
Köpte cava för skamligt lite pengar och hörde cirka 30% av vad som sades på andra sidan bordet på grund av den höga volymen. Efter ett tag gick vi vidare för att få se alla oturistiga och riktiga platserna.
Som det här stället där gingermojitos kostade 3€! Inbillade mig att de var bra mot min förkylning som brutit ut precis innan vi åkt och drack med andakt. Så himla himla god, vill bara tillbaka. Alternativt göra egna.Obs vi var ett rätt stort gäng så ingen fara.
Sen bar det av till nästa ställe med musik på små högtalare som ett douchigt grabbgäng under högstadiet och fniss överallt.
Hamnade på ett ställe som var större än vad man någonsin hade kunnat föreställa sig från utsidan och med en inredning som var skrämmande likt en fjällstuga.
Köpte den största ölen i mitt liv, pratade och pratade och sen gick vi hem och la oss. Inte en helt kristlig tid men ändå inte helt sjuk, typ 4 kanske? Det var hur som helst en så himla fin och rolig kväll och dagen efter mådde jag oförskämt bra. Måste ha varit ingefäran, thnx babe.
 
Nu har jag anmält mig till den tenta jag missade innan jag åkte hit, ska ta en dusch och sedan gå och handla diskmedel och vin innan det blir resttapas hemma hos någon. Ikväll får man väl se vad som händer, antaligen en helt vanlig Aix-natt för att fira slutet. <3
 
/nora

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0