barcelona dag tre

Vi fortsätter med bilder från Barcelona eftersom jag saknar mina kompisar och Barcelona! Vi gick såklart upp sent och styrde direkt stegen mot secondhand-området. Hittade inget själv utan fick mest kroppsångest och blä blä bla bla.
Sedan tog vi oss hit för att leta upp rätt tunnelbana eftersom vi skulle besöka La Sagrada Familia, ni vet den där kyrkan av Gaudí som man har hållit på att bygga i över 200 år (sedan 1882 enligt Wikipedia)?
Den var självklart helt jävla sjuk på det mest positiva av sätt.
Utsmyckningarna är liksom fasaden, inte att fasaden har blivit utsmyckad utan hela alltet består av dem.
Så fin ur precis varenda vinkel!
Husen runt omkring får liksom stand aside lite, tyvärr.
Jag var så himla låg hela tiden och rätt ledsen faktiskt. När vi åkte hem till vandrarhemmet för att vila tog jag det utomordentliga beslutet att lyssna på lite sorgsen musik också och bröt ihop. Grät och skakade och fick knappt luft. Allt som man liksom går och bär på i vanliga fall bara bröt sig fram. Kajsa (Fanny byter namn efter många månaders funderingar, så ja nu är Fannsan Kajsan eller Bby Kej eller Kaiser eller Kajson) Matilda Emil och Kalle var så jävla fina och tog hand om mig. Sen gick killarna i förväg för planen hade varit att snabbt göra oss i ordning för att möta upp Kalles kompis Nor för att äta mat. Det gick ju inte riktigt nu när jag låg snorig, andfådd och tårögd i min säng så ja, vi tjejer hängde kvar en stund.
Piffade till oss, höjde mitt humör, och tog det l u g n t.
ÄLSKLINGAR, hur klarade jag mig utan er?!
Attityden alltså. Så jävla starka vackra kloka fina och underbara!
Kände mig äntligen snygg och som att jag kunde presenteras för samhället så då gick vi ut. Jag ville efter att ha gråtit ögonen ut mig äta någon kötträtt för hey, en är väl pk. :-)
Vi hittade en indisk restaurang med en väldigt modern feeling to it men med SUPERgod mat.
Drack en kaffe till efterrätt.
Och pratade om varför jag brutit ihop, kroppsångest, ens relation till killar i största allmänhet, vår resa, vårt humör, psykologbesök och gud vet vad. Så himla himla skönt att få prata så öppet och fint med dessa. Jag har verkligen inget problem med att vara öppen med mina kompisar, men det är väldigt sällan jag bryter ihop och gråter inför dem. Det är synd, man kanske borde göra det oftare. Hursomhelst, det var så skönt att få prata med dem och verkligen lätta på trycket lite.
Sedan gick vi till den bar där vi skulle möta upp de andra OCH ASSÅ det var Hemingways stammställe i Barcelona vi hamnade på??? Smällde av pga tidsångest (ni vet det vanliga: 1) kan ej greppa konceptet "tid som går", 2) varför är jag född i fel tid bla bla mitt liv är så trist osv i all oändlighet), hur coolt det var och hur fina mitt sällskap var.
Det var verkligen ett så jävla häftigt ställe med typ den finaste interiören jag någonsin varit i. Allt var bara så himla äkta.
Vi delade först på en absint för det måste man om man hamnat på fkn Hemingways stammställe men när de andra kommit beställde vi lite roligare drinkar (och godare, är inget megafan av anis- eller lakritssmaken). Beställde av den snygga bartendern och blev kompisar med den mindre snygga men mycket trevligare. Fick gratis chips och extraextra specilare vad gäller drinkar. Jag hann dock beställa innan det men var inte ett dugg ledsen för min absintmojito var sjukihuvetgod.
När den stängde traskade vi först till ett ställe där vi tänkt dansa, men kön var megalång och klockan var redan halv tre så vi gick hem istället och sov. Slut på sista kvällen i den stora staden!
 
De senaste dagarna har jag gått hemma och pluggat inför min tenta den 8e, den tenta som jag missade i litteraturvetenskapen innan jag åkte till Aix och idag har jag och mamma cruisat omkring i bilen för att uträtta hundratusen ärenden. Min lillasyster E fyllde 18 i dagarna och imorgon står släktkalas på schemat. Förutom det har jag som vanligt sett Pride & Prejudice och skriver väldigt mycket. Dikter endast. Försöker hitta rätsida på mitt skrivande och kanske samla på mig ett par stycken. Får se vad det blir av allt detta!
 
Om ni förresten vill ha svar på frågor om Aix så säg till, svarar mer än gärna. Och om ni läsa sånt jag skriver i.e. dikter och mer seriösa grejjor, säg till då med. Det är alltid fint med lite respons på sånt en sitter och knåpar med.
 
/nora

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0