lyon dag 4

Torsdagen var fjärde och sista dagen i Lyon för på fredagen skulle vi åka hem med ett tidigt tåg. Vi åkte till ett museum om bröderna Lumières som låg i deras gamla familjehus.Kom dit och blev så klart helt golvad av hur fint det var där inne.
Sofia gullar sig vid receptionen.
Två glada :--) Matilda och Sara!
Klassisar framför en stor modell av huset.
Spanade in en helt fantastiskt lampa och spånade på idéer om hur man kunde ta'n.
Vi skulle bli guidade och väntade i vinterträdgården som var så, så fin! Och måste ha varit ännu finare de gånger man faktiskt använde den, nu var det ju mer som ett väldigt fint rum med stora fönster.
Vår guide visade oss i alla fall gamla kameror, förklarade hur de fungerade och pratade om brödernas liv. Jag och de andra gick omkring och praisade henne för shit hon kunde ju ca. allt.
En bild från när vinterträdgården användes! Gick och hoppades på att man skulle kunna köpa det här motivet som vykort men nä, det kunde man inte. Blev så besviken och är det fortfarande.
INTERIÖREN?!
Inne i pappans sovrum kan det ha sett ut ungefär såhär, det var dock inte exakt såhär utan man har liksom spånat ihop det i efterhand. Och så lol att makarna inte sov ihop under 1800/tidigt 1900-tal? Slås av det absurda i det varje gång jag tänker på det. Asså ni är redan gifta liksom? Vad kan hända?Fin lampa fanns det i alla fall också.
Golvet i det rum som förut var pappans badrum. Så himla planerad inredning att jag dör.
Efter turen i huset bytte vi, efter påtryckningar från vår lärare, facebook med guiden (som var en ung tjej typ i vår ålder) för hon ska tydligen till Sverige/Norden om typ två somrar, så ja, varför inte "hålla kontakten". Sen köpte vi vykort, gick på toa och tog bilder i vinterträdgården.
HEJ
Tackar Matilda för att jag nu kan göra denna egotripp.
Såhär skrattig blir jag av er!!!
LER verkligen på den här bilden?! Grâce à mes amis!
Alice satt i ett fönster med brorsorna i bakgrunden.
Finisar!
Från busig...
till bossig.
Vackra vackra Matilda!
Boysen Kalle å Emil!
Också glad!
Sen åkte jag, Matilda, Sofia och Fanny till Primark, handlade billiga grejer och avslutade med att köpa vin och snacks efter att ha misslyckats med att möta upp ett annat gäng vid en stängd second hand-affär. På bilderna har det gått några timmar och vi har hunnit bli människor igen efter dagens besök å bestyr.
Gjorde oss snygga! Här Jenny the babe.
Posar helt skamlöst.
GILLAR DIG SÅ MYCKET!
Egentligen fick man inte dricka vin på vårt religiösa center men.................. jaja.
SOFIA! Vill ju bara retas med dig men här går det inte, är mållös.
Treenigheten.
Sen mötte vi upp guiden Kimberley på en bar, drack öl och pratade franska tills jag sprack men ändå fortsatte. Natten spenderades dansande på en båt till housemusik och det är väl typ det lilla jag kräver av livet, sen tog vi taxi hem alldeles för sent och vaknade förstörda redo att åka hem till Aix.
 
Här måste jag pausa och säga helvete vad tråkigt det kommer vara när vi inte längre går i samma klass, ses varje dag och bor i samma stad. Att detta sker om ynka två månader vill jag inte tänka på. Ni är det bästa sällskapet en tjej kan önska sig! Och tack för att ni är så knäppa på klubb, det behövs i denna ruttna värld. Slut på meddelandet.
 
/nora

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0