lyon dag 3

Under onsdagen i Lyon gick vi på stadsvandringar där vi elever berättade om monumenten och byggnaderna. På morgonen orkade jag inte fota särskilt mycket så bilderna nu är från eftermiddagen efter en lunch på mcdonalds, hehe.
Det var katedralen i Lyon som vi besökte, den låg nere i gamla staden och det var bland annat jag som höll ett litet föredrag om den.
Precis som alla andra kyrkor eller religiösa hus i världen så är den ju inte speciellt dåligt utsmyckad. Tvärt om mycket prålig och vacker.
Är verkligen uppväxt med besök i kyrkor och tyckte länge att det var det tråkigaste i världen. Men fy skam den som ger sig (läs: mina föräldrar) för nu älskar jag det. Hela grejen att man kan utläsa så mycket om ett lands tidiga kultur bara genom kyrkorna är så häftigt och intressant! Gud vilken historienörd en är asså :--)
En bit av klassen! Moa i hörnet och Sara i bildens högra del spexar visst, gullisar!
Fin utsikt upp mot en av kullarna med den kyrkan som vi skulle besöka sist av allt.
Matilda och Fanny som fick mig att skratta över skämt om himlen, vip-pass och "plus ones" tills magen gjorde ont. NI ÄR SÅ BRA.
Sen tog Matilda över kameran en stund, här syns Kalle.
Matilda är såå stolt över dessa bilder så självklart ska dem få vara med.
Ser rätt bitchig ut men men ¯\_(ツ)_/¯Vi tog lilla linbanan upp hit, till den romerska teatern.
Gammal å fin visst, men den går inte upp emot mina Rom-besök... Hehe.
Gruppfoton!
Ändå rätt fin, det får jag ju ta och erkänna.
Thnx Fanny, like whatever :(
Det här gulliga gänget höll sin presentation och vi försökte överrösta grupp B med applåder och vissel. Vi vann. Jag lovar.
Michaela på kanten!
Tröttis.
Sista stoppet var la basilique Notre Dame de Fourvière uppe på kullen. Inne i kyrkan såg det ut typ som i katedralen om inte ännu pråligare. Nere i kryptan dock så hade de samlat massor av Mariastatyer från hela världen och olika kulturer. Gillade denna!
Å denna! Så sjukt mycket kitschig religiös konst, trivdes så mycket!
På utsidan av kyrkan tog jag denna på en brud med fina pärlor i håret. Här ser man även kyrkans fasad som såklart även den var fin och utsmyckad. Sen blev vi trötta på att vänta och jag och Fanny drog hem till hostelet där jag snart kröp ner i sängen och vilade.
På kvällen åt vi indiskt innan vi möttes upp på baren "The smoking dog", drack öl, spelade dart och snodde costers.
Sofia bby!
Så himla mysig sysselsättning, måste upprepas!
Jag åkte ut först :(
Men surade inte länge för det! Här i bakgrunden syns även en av de många, många hundtavlorna... Så kul grej. Efter några timmar gick vi hem på lite ostadiga ben och somnade gott, slut på dag tre!
 
Till kvällsmat har jag ätit chili con carne och medans mitt ris kokat har jag så gott jag kunnat diskuterat Frankrikes aktuella politik med Madame och gjort matsäck (eller pique-nique) till morgondagens utflykt till Marseille. Har gått och blivit sjuk också, igår var jag till och med hemma från skolan, så ska ta och sova bort det nu. Vi hörs, hej hej!
 
/nora
 

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0