lyon dag 2

På begäran av mina vänner här nere fortsätter jag nu med Lyon-bilderna, så jaa, här har ni en stor bunt bilder på er själva typ. Grattis till er, och er andra.Gick upp tidigt, var död, åt fransk frukost (läs: socker i ALLT) och gick ut. Regnet hängde i luften hela veckan och därför även idag. Lite trist eftersom vi skulle ha stadsvandring men så är det ibland.
Väntade på en sen guide och gick sedan till denna utkiksplats med en fantastisk vy över nästan hela Lyon. Så himla fin stad faktiskt.
En gammal kyrka gick vi även förbi.
Så mycket fina hus!
Sofia och Matilda!
Ett gäng gullisar på väg ner mot gamla stan.
Fina Elin utanför en marionetteater, tydligen en tradition i Lyon.
Le funiculaire, en typ av linbana fast med en spårvagnsvagn som vi tog varje dag för att komma upp på höjden som vi bodde på.
Matilda gör årets pose, "berget". BBY<3
Nära denna kyrka uppe på kullen bodde vi.
Sedan tog vi oss in i traboulerna som lite kort är gångar mellan hus och alltså knyter ihop flera olika hus. Här syns Vanja med sitt fina paraply!
Det regnade lite lätt.
En innergård som ägts av en rik familj. Kommer tyvärr inte ihåg mer än så, guiden sa så himla mycket om varje ställe och till slut går både platser och information ihop och allt blir svårt att urskilja och komma ihåg.
Förevigar.
Fina fina!!! Vi delade rum under resan och det gick exemplariskt bra!
Gick upp i tornet på inrådan av guiden och vår lärare Naïma, hej hej ni där nere.
Så mycket fina detaljet överallt.
Gick vidare till nästa ö.
Katrin-gulle!
Passerade genom en marknad som höll på att stänga.
Dör av färgkombinationerna på alla franska marknader, kanske den bästa grejen med det här landet ändå.
Sen gick vi till Parc de la Tête d'Or för att äta picknick med andra gruppen som varit och handlat.
Asså gullis som tittar bakåt med en blick som bara skriker fashion.
Tog för oss av bröd, ost, grönsaker och skinka tills det var svårt att hålla i tallriken och åt tills man gjorde illa gommen på baguetterna.
Sofia och Katrin.
Efter mat och frukt och kakor gick vi ett varv i parken. Det här orangea huset är förresten Interpols kontor. Så jävla otippat och coolt?! 
Finisar på håll.
Parken var så himla fin och jag var tvungen att gå själv ett tag bara för att titta på allt. Sedan hamnade jag och några andra på efterkälken eftersom vi gick på toa och var så många att man var tvungen att vänta. Det var dock så skönt att få sitta still en stund och vänta, alla var så himla trötta.
Och här, efter dagens sista stopp vid ett hus med fasaden fylld av franska ikoner kollapsade vi. Så jävla trötta och hungriga. Fick fnissanfall och satt och klagade. 
Sen var vi ett gäng som efter briefing av lärarna inför morgondagen och "skoldagens" slut gick till en bar i närheten.
Loggade snabbt in på pubens wifi, beställde kaffe eller öl och tog igen oss.
Himla hipstrigt men trevligt ställe.
JENSAN! <3
Drack billig öl och kanske blev lite tipsy eftersom en ändå inte ätit skitbra under dagen. Är dock inte 20 än så detta tillhör mina tonår och då är det ok. (Lol det kommer det vara även efter min 20-årsdag men jajaja.)
Elin tog också en öl, vi var alltså fler som satt i samma båt.
Fina Moa vilar sig lite, och Kalle som posar lite sneaky i bildens vänsterkant.
Fina skrattiga Linnéa!
Sofi-sofia.
Vi pluggade lite innan vi gick rundor i regnet till olika second hand-butiker, jag handlade ingenting och dog nästan av kissnödighet. När vi kommit hem till hotellet igen råkade jag sova en stund och vaknade så frusen, hungrig och konstig i huvudet att jag först funderade på att skippa middagsplanerna. Jag var helt enkelt alldeles för slut. Men ja, jag var ju hungrig och i och med matförbud på rummen hängde jag med i alla fall.
Åt på en lyonsk husmanskost-restaurang och tog quineller som vi hade pratat lite om med lärarna och jag blivit nyfiken på. Det sades att det typ var som den ungerska pastan klimp, men njae, det tyckte jag inte. Var i princip deg som var lite kokad/stekt. Så jävla svårdefinerad rätt med typ fisksås? Ratatouille på sidan? Gott? Njae. Men ok, kul att ha testat liksom. Ratatouillen och den lilla biten potatisgratäng var godast. Asså egentligen så himla konstig rätt. Förstår inte grejen alls.
Men som Jenny sa var det ju mest roligt med upplevelsen av denna typen av restaurang som finns överallt i Lyon, så upplevelsen var värd även om maten kanske inte var någon höjdare.
Satt mittemot Fanny och på vår sida av bordet ledde hon personlighetstest som var både lite skrämmande korrekta och roligt konstiga. Efter maten gick vi hem och jag nog sov alldeles för lite.
 
Nu ska jag tvätta håret, mejla om sommarjobb (sommaren hemma i Norrköping känns så, så långt borta och helt sjukt overklig, jag är ju här?) innan jag ska möta upp de andra för öl ikväll.
 
/nora

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0