utflyktsdag

Igår var vi på utflykt med klassen i äkta mellanstadiestil. Efter vår förmiddagslektion och kaffepaus plockades vi upp med buss och åkte sedan runt för att titta på några av sevärdheterna runt om Aix.
Första stoppet var staden Ventabren och på sluttningarna ovanför den mycket, mycket lilla staden var det fin utsikt och det växte rosmarin. Självklart plockade vi och nu har jag ett litet lager här hemma!
Så himla vacker utsikt! Provence alltså.
Sedan fortsatte vi med en liten vandring igenom den pyttelilla staden.
Det var så himla fint och alla husen var så jävla gulliga bara.
Det här gänget var också cute!
Kom fram till att detta var den finaste lilla terassen.
Alltså? Vill hemskt gärna flytta in här.
Sen var staden i princip slut och vi satte oss i bussen igen för att åka till montagne (berg) Sainte-Victoire för att äta vår picknick.
Sofia var fokuserad på plats i gräset.
Såhär såg det ut där vi satt! Helt sjukt vackert berg och tydligen en favorit hos konstnären Cezanne som målade berget om & om igen under sin livstid.
Efter att matsäcken var slut och folk hade fått energi blev det spex. Okejrå.
Vi låg i gräset, solade, några spelade kubb och sedan packade vi ihop och åkte till Barrage de Bimont som är en stor, stor damm som byggdes efter andra världskriget med lite hjälp från USA.
Bakom den stora dammen har det bildats en konstgjord sjö och asså... vattnet??? Så magnifik plats.
Efter breath taking upplevelse vid dammen åkte vi hem med bussen och på kvällen hade vi vinprovning och jag somnade alldeles för sent i min säng, lite för snurrig. Idag mår jag dock helt sjukt bra och dagen hade kunnat vara fantastisk om inte tvättmaskinen den första gången jag tvättar valt att låsa dörren helt och verkligen inte går att få upp? Som grädden på moset är inte den Madame jag bor hos hemma så jag får vänta tills imorgon att se om 1. jag dragit sönder låset i själva dörren till maskinen och kanske behöva hala upp plånkan för att reparera skiten eller 2. kunna pusta ut och sluta nervössvettas. Lucky me dock att jag nu ska springa bort till Sofia som hostar brunch/lunch för oss för att fira sin födelsedag som är på måndag. Skönt att få tänka på nått annat en stund liksom!
 
/nora

KOMMENTARER
Postat av: Librarybeth

Vad underbart att ha den sortens utflykt så här års!!!!!

Svar: I kno!!!! <3<3<3<3
Nora

2016-01-23 @ 22:42:19
URL: http://librarybeth.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0