söndagsmarknad

Kan jag få börja med att säga hur jävla bra jag trivs här? Det lilla livet jag skapat här nere är så fint så fint. Jag har försökt rannsaka mig och hitta problemen, var är ångesten och var är det som skavde där hemma? Det är så borta. Det är det verkligen. Jag skriver inte det här nu för att skryta eller "visa upp mig" på sociala medier, jag skriver det för att det är så det är. För att jag vill förmedla till mitt framtida jag och till mina vänner och min familj där hemma att jag mår bra. PÅ RIKTIGT!
 
Så ok, igår var vi i Marseille och jag har såklart bilder från det men nu tar vi ett par snabba från min söndagsmorgon här hemma i Aix. Jag åt fruktsallad med vanlijyoghurt och müsli till frukost och drack ett halvt glas (för att snåla) av min bästa lågpris juice med smak av grapefrukt från Monoprix. En bra söndagsfrulle faktiskt. Rekommenderar!
Efter att ha kladdat med smink och inte kunnat duscha pga målare/hantverkare i badrummet mötte jag upp Sofia. Vi skulle på marknad och jag var avis på hennes fina marknadsväska (att jag inte har en sån är liksom en av de enda problemen jag har härnere, och hur jävla skönt och trivialt är inte det?!).
Tittade på frukt och grönt, köpte selleri, champinjoner, äpplen, bananer och avokado och tog det lugnt i solen. Provsmakade här och där också såklart, var förvirrade över kösystemen som inte finns och den som ställer sig längst fram får hjälp. Bra träning för en liten svensk som inte vet hur man tar för sig men också läskigt :(
Vi gick i alla fall omkring där och tog sedan en sväng till blommarknaden, men det var liten eftersom det var söndag och jag har inga vaser/krukor så det blev inget. Tog ut pengar, köpte mjölk, dyrt schampoo, tandkräm+borstar, salt&kanel på Monop' och en sväng på bageriet närmast mig. Sen kramades vi hejdå vi ses imorgon eller ikväll för här vet man liksom inte, kanske tar man ett glas vin ikväll eller så blir det som det blivit flera kvällar i rad nu: vi ligger i en hög och gäspar i Matildas säng i tjejernas vindsvåning med hennes dator på någons knän och går hem som sömngångare.
 
JAG MÅR SÅ HIMLA BRA HÄR.
 
/nora

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0