söndag

När jag i förra inlägget från lördagen döpte det till "lördag del 1" visste jag ännu inte hur jävla kassa bilder det blev på kvällen. De blev av dålig kvalitet och jag var dessutom inte speciellt pigg på att hela tiden greppa kameran, var bara så himla trött. Det var hursomhelst en väldigt mysig kväll och jag är så himla glad över det lilla gäng smarta, roliga och knäppa tjejer jag redan hunnit knyta till mig. Vi lär känna varandra lite mer för varje gång vi ses och det känns så himla bra att jag efter bara en vecka har ett ganska självklart umgänge.
 
Efter lördagenskvällens tacos, choklad, sura godisar och matkoma i en hög på tjejernas soffa gick jag hem och la mig. Jag sov som en stock och gick sedan upp skapligt på söndagen för vi skulle på museum.Vi hade bestämt träff med ett stort gäng från klassen utanför Musée Granet som var gratis för studerande under 26 år. Vi knallade in, visade studentleg, hängde en stund i shoppen och gick sedan in i första bästa sal. Vi märkte dock sen att vi kommit in från fel håll, in i sista salen.
Denna blev min favorit av typ allt på museet. 
Jenny med BLICKEN och bästa skulpturen i bakgrunden.
Fanny = profet med rätt pose och svep.
Här står Ella framför en tavla som Fanny sedan sa inte alls var en flicka, som man först kan tro, utan en pojke i klänning. Tydligen någon sorts ceremoni? Antar att det är något som liknar dopet och dopklänningen.
Gillade även denna av Bram van Velde, så himla vackra färger och intressanta former.
Vi var ett så himla stort gäng och museivakterna var tvungna att hyscha på oss upprepade gånger, ja nästan i varje rum vi klev in i blev det för hög ljudvolym i. Trist ju, konst ska vara kul och inte dött och tyst.
Gull-Ella!
Här står Matilda, Fanny, Jenny och Kalle. Och ibland måste man visa precis vart konsten berör som mest. (Bringan.) Nä, men detta var faktiskt en helt jävla sjuk målning. Svin-svinstor duk som räckte från golv till tak och då snackar vi inte 2 m upp till taket utan typ 5. Täckte hela väggen gjorde den och vi lyckades klura ut att den handlade om kriget mellan Aten och Troja.
När vi jobbat oss igenom hela museets salar var vi tillbaka i rummet med skulpturerna.
Jag posade med favvisen och sen gick vi tillbaka till Cours Mirabeau, köpte pizza slices, sallader, paj, piroger och kaffe beroende på smak inne på ett litet bageri och åt i solen. När vi solat och ätit klart delade vi på oss och gick åt varsina håll. Jag och några andra bestämde oss dock för att kolla in Musée Granets andra lokal med uteslutande modern konst.
Sofia hade anslutit och här spanar hos in något som kanske är Picasso, har glömt helt tyvärr.Här gick vi i alla fall runt, tittade på varje våning och gick nära, nära för att läsa namn och se penseldragen.
Känns så jädra najs att ha hamnat i en klass som vill hitta på grejer och där "häng" inte alltid behöver innebära fest eller bar. Lite konst skadar fan aldrig.
 
Idag har jag skrivit klart och skickat in min hemtenta och just nu frostar jag och min hyresvärdinna/Madame av frysfacket i min lilla kyl. Sen kanske jag köper glass för då kan jag äntligen ha sånt hemma. (Eller så orkar jag inte gå ut igen och sitter istället hemma och äter bröd med hallonsylt som snacks.)
 
/nora

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0