lördag

Igår var vi ute ett stort gäng efter att ha förfestat och quizat om Frankrike hemma hos tre tjejer i kursen, så när jag imorse fick erbjudande om att äta frukost hemma hos Jenny, Fanny och Matilda tackade jag direkt ja! Inget är bättre än en stor lyxfrulle morgonen efter en utgång. Jag mötte upp Ella och Matilda utanför Hôtel de Ville och sedan gick vi och köpte varma baguetter och croissanter. 
På vägen hem till deras lägga gick vi en omväg på matmarknaden, där fanns det också blommor!
Ville handla cirka allt, allt var så vackert? Som små konstverk var grönsakerna och frukterna.
Kolla bara! Bifftomater gissar jag att detta är, och de är verkligen helt sjukt fina!
Ett berg av clementiner.
Vi gick omkring en stund och bara tittade, åt smakprov på ost, korv och tomatsås. Jag köpte grapefrukt inför frullen och sedan hittade vi ett stånd där de sålde 4 mogna avokados för 2€.
Så då köper man ju såklart det! Avokados är en sån lyxprodukt både hemma och här så jag trodde inte riktigt det var sant först. Bra överraskning!
Men sedan kurrade våra magar och vi gick mot stockholmstjejernas lägga, klev upp för alla jädra trappsteg till deras helt enormt fina lilla vindsvåning. De bor så himla klyschigt! Precis så som man alltid ville bo som liten, och nu med förstås!
Fanny hade kokat kaffe och dukat upp så efter att vi skurit upp bröd och grapefrukt satte vi oss ner och åt. Pratade om kursen, hur fort man hittar nya kompisar och hur sjukt det är att man alltid dras till "rätt" personer utan att man först vet om det. Efter att kaffet, baguetterna, brieosten och frukten var slut och vi pratat klart om klasskamraterna började vi duka undan och duschade i tur och ordning. Hemma hos mig hade det på morgonen kommit en hantverkare och jag hade inte hunnit duscha så även jag hoppade in och tvålade bort gårdagens danssvett. Värt att notera är hur jävla bra danspartners alla dessa girls är!
Efter dusch och uppvisande av creddiga väskor från Hermés var vi snart klara att gå.
Hey Fanny girl!
Gick omkring i lördagssolen, köpte vykort, bläddrade bland böcker och hade en plan om att hitta ett ställe att dricka kaffe på.
Matilda med världens bästa tygpåse! (Under det rosa täcket)
Snart hittade vi ett fint ställe, slog och ner och beställde kaffe, vatten och iste. Det var varmt i solen och inne i gamla Aix sitter man lite i lä för vinden eftersom alla hus och platanerna stoppar vinden.
Skrev vykort till nära & kära och arbetskamraterna på bästa jobbet (jag).
Jenny-gull var koncentrerad!
Le soleil brille! <3 Efter en stund kom gatumusikanter och det är så sjukt att detta är mitt liv nu? Är jag med i en film? Det känns lite så faktiskt. Efter en lång stund var i alla fall kaffet slut och det blev dags att gå, vi kollade in i en pappershandel, strosade runt en stund till innan vi bestämde oss för att gå åt varsitt håll men att ikväll sammanstråla i vindsvåningen igen för en taco-middag. Kameran får följa med nu också, så nu måste jag snart springa ner till Hôtel de Ville för andra gången idag för att möta Ella! Magen kurrar.
 
/nora

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0