marseille del 2

Nu forsätter vi med dagen vi spenderade i Marseille!Efter fikat strosade vi uppåt ett par kvarter och hittade snart en bokhandel vi gick in i.
En del av gänget!
Katrín och Fanny inspekterar.
Sedan gick vi rakt över gatan in i en butik där det såldes filmposters.
Så himla coolt ju!
Köpte inget tyvärr, men hade gärna velat ha Lolita-postern i bakgrunden på bilden nedanför ↓ Läste boken förra sommaren och tyckte den var så bra.
Baby-jen! <3 Där inne var vi jättelänge, bläddrade och bläddrade och jag gick i princip bara fram och tillbaka hela tiden, för överallt fanns det något man hellre ville titta på.
Marseille var fint men solen kom och gick när det blivit eftermiddag så varannan minut var det kallt och varannan varmt.
Här någonstans lyckades vi hitta kvarteren med de bästa second hand-butikerna så då gick vi från ställe till ställe. Ignorera kurrande magar kan man göra åtminstone ett litet tag.
Här någonstans hade vi dock blivit alldeles för hungriga, letade upp en libanesisk restaurang som fortfarande var stängd men som vi ändå bestämde oss för att gå till lite senare och gick istället till en bar. Ovan syns Katrín, Alice och Matilda <3
Vi beställde varsin drink...
... eller öl som Sofia gjorde! Dock fortfarande fancy i och med att den är rosaröd. Vi hade blodsockerfall och bad om jordnötter som försvann direkt.
Efter ett tag hade restaurangen öppnat så då gick vi i princip från ett bord till ett annat.
Hade Sofia rakt över bordet.
HEY!
Vi beställde mezetallrikar och rödvin, fick in massa bröd så fort vi höjde armen och sedan delade jag och Fanny som fortfarande var hungriga på en kötträtt som var MAGISK. Kommer tyvärr inte ihåg namnet på den, men det var i princip köttfärs i en liten klump. Dock gudagott och första köttet jag åt sen jag kom till Frankrike.
Till efterrätt ingick dessa små gullisar i vår meny.
Efter några timmar räknades det mynt och sedlar och sen tog vi bussen hem till Aix. En megabra dag!
 
/nora

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0