marseille del 1

Förra lördagen, för en vecka sedan alltså, var jag och ett stort gäng från klassen på utflykt i Marseille och nu tänkte jag att vi börjar med första delen av dagen eftersom jag fotade rätt mycket.Fanny, Emil och jag bröt upp från de andra efter att vi anlänt med bussen och började gå mot MuCEM, ett stort museum i Marseille.
Gick förbi gulliga hus.
Marseille var annorlunda från vad jag hade trott, och kvarteren kring stationen var rätt onajs. Mycket ruffigt och väldigt opittoreskt, men efter ett tag kom vi liksom in i själva kärnan av staden och där var det finare.
Såg havet!!!
ASSÅÅÅ? Att man lever och bor och frodas nära det här är faktiskt helt sjukt.
Och ja, nu var vi framme vid museet.
Så himla häftig arkitektur på dessa två byggnader.
Lyxig air.
Inne på MuCEM var det såklart också fint och efter att ha betalat studentpris i inträde och låst in grejer gick vi in på den lite tråkiga utställningen om medelhavet.
Vi gick snabbt igenom den och kom efter ett kort samtal med en vakt in på vad vi trodde var en ny utställning, men som visade sig vara typ del 2 av samma som innan. :(
Fanny illustrerade känslan av att vilja röra statyer istället för att sura. Och i bakgrunden syns den miniatyr av statyn, som man fick röra!
Pratade länge med ännu en vakt/informatör och efter stelt avslut som det alltid blir med främlingar när samtalet är slut men man inte vet hur man ska säga bye bye, gick vi till en annan utställning. 
Nämligen "J'aime les panoramas", den utställning som vi blivit mest pepp på!
I ett litet rum format som en cirkel var det panorama på väggarna med olika färger. Så himla sjuk upplevelse men otroligt vacker!
Det var faktiskt en riktigt bra uställning med mycket vackra bilder som jag verkligen kan rekommendera.
Ett av verken var en stor skärm där man valde stad och kunde zooma in helt sjukt mycket. Från flygbild till att nästan kunna se in i människors fönster. Man börjar nästa kunna tala om "big brother" men wow, vilken kapacitet på en sådan kamera alltså.
Museeseriös.
Sedan gick vi i shoppen och jag handlade fyra vykort och en tygpåse.
Hungriga gullisar på väg för att handla något att äta.
Vi köpte med oss spenatpaj och macka, Orangina och vatten och gick mot hamnen. Bra utsikt på vägen.
Satt och åt och pratade på en bänk med utsikt mot alla båtar. Efter att maten var slut köpte vi kanderade nötter och gick förbi det franskaste vi sett; en man i någon slags basker, med randig tröja, scarf och fiskespö. För att vara så diskreta som möjligt med dokumentationen av honom låtsades vi fota gruppbild.
Helt plötsligt med slumpens eller ödets hjälp sprang vi in i de andra och bestämde oss för att gå bort till en uteservering för kaffe. Så himla sjukt att vi plötsligt såg dem på andra sidan gatan när vi tänkt ringa och fråga var de höll hus.
Katrin var lyxhustru med espresso och rosé.
Riktigt lyxig i solbrillorna också.
Vi njöt av solen, satt och pratade och skrattade och byggde torn av sockerbitarna vi fått. Detta tornbygge gjordes endast för att maskera att Alice snott en av de fina skedarna till mig. Så nu har jag en BRA sockersked till mitt framtida boende. Slut på del 1.
 
/nora

KOMMENTARER
Postat av: Nora

Har bara hört negativa saker ( :( ) om marseille men det ser himla fint ut!!!

2016-02-06 @ 16:34:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0