lyon dag 1

Jag och min klass har precis kommit hem efter resan till Lyon och nu tänkte jag börja visa bilderna från dagarna där.På måndagsmorgonen tog vi tåget från Aix till ett regnigt och grått Lyon och efter resor och byten med tunnelbanan och briefing på vårt hostel gav vi oss av in mot stan.
Jag tillhörde under resan grupp A och vi började med ett studiebesök på ett ställe där man färgade och tryckte motiv på siden.
Både tillverkning och färgning av siden har länge varit en tradition i Lyon och vi hade dagarna innan resan läst mycket om det på lektionerna.
Killen som berättade och visade för oss hade en superfin kokbok med recept för olika färger.
På övervåningen posade jag och Sofia i en spegel.
Killen hade färglagt efter mallar från bland annat kända konstverk, men på övervåningen målade de även på fri hand. Så himla läskigt för när det väl är gjort, är det gjort. Och själv tycker jag att det är lite skillnad på att slänga bort ett vanligt papper än dyrt sidentyg.
Det var så himla varmt där inne för att färgen skulle kunna torka, till slut fick Matilda nog och gick ut och satte sig. Bra beslut ändå.
Efter studiebesöket regnade det fortfarande och eftersom våra franska lärare är just franska och lite mesiga, bestämdes det att vi fick ledigt. De hade ingen lust att fortsätta med den korta rundvandringen i staden. Skönt tyckte vi också.
Vi stack efter många om & men till en bar och beställde varsin öl eller varsitt glas vin. Här syns Alice, tröttis :(
Så glad över Matildas närvaro i mitt liv eftersom hon är en av de första som under de tillfällen jag har kameran med mig plockar upp den själv och förevigar även lilla mig. Tack för det, äntligen fler bilder än mina poseiga selfies.
*Tänker på framtida cv-bilder som inte är selfies*
Nöjd med en öl i handen och gullisar kring bordet! Sen fick vi samtal från Fanny om biobesök och drack snabbt upp, gick på toa och gick i raskt takt och mötte upp de andra. Sen såg vi "The Danish Girl" till det dunderbra studentpriset 6.50€. DEN VAR SKITBRA! Asså herregud grät mig igenom samtliga scener och ja, vad ska en ens säga om Alicia Vikander? Så talangfull att man vill lägga sig ner och dö. Och även så jävla vacker. Mer än så säger jag faktiskt inte om filmen för den kritik som finns mot att använda sig utav en icke-transperson i huvudrollen finns det andra som kan uttala sig tusen gånger bättre om än vad jag kan.
Efter bion delade vi upp oss på de som ville ha restaurangbesök och de som ville äta något lättare och sedan gå till en bar. Jag tillhörde restauranggruppen och efter ett tag hade vi hittat ett gulligt litet italienskt ställe. Här syns Linnéa läsandes menyn.
Matilda, Linnéa och jag åt deras lasagne som var HIMMELSK och drack provinsens egna vin Beaujolais.
Efter maten gick Matilda, Fanny och jag hem och la oss medan de andra slöt upp på en bar. En riktigt bra första dag ändå!
 
Nu ska jag äta upp mina micrade rester (lyxen och dekadensen är närvarande) och sen ska vi barhänga lite på någon av studentbarerna här hemma i Aix. Är fortfarande helt slut efter resan och hes efter torsdagens utgång men jaja, en är bara ung en gång.
 
/nora

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0