lördaglördaglördag

I lördags hängde jag med Fanny och Sofia och efter att först ha varit på marknaden med Fanny, sprang jag hem igen och hämtade min kamera innan vi slöt upp hos Sofia som var fri från sina colocataires!Här är Sofia i egen hög person ätandes en jordgubbe.
Och Fanny! Hej hej gullis.
Vi skulle göra sparris- och jordärtskockssoppa så jag skar upp bland annat jordärtskockor och potatis.
I ugnen gjorde vi parmachips! Efter svingod lunch och lite macarons och snack gjorde vi oss ordning och gick. Efter 20 minuters promenad var vi utanför stan och framme här:
Fondation Vasarely! Det är ett konstmueum från 60/70-tal som grundades av ungraren/fransmannen Victor Vasarely. Så fantastiskt fin byggnad och lika bra konst där inne av grundaren själv.
Den var släng-dig-i-väggen-cool!
Den konst som Vasarely hade gjort fanns på entréplanet och var i princip bara olika sorters grafiska mönster som täckte väggarna. Vissa var mosaik, vissa vävda och andra var skulpturer.
Museet var nog inte precis tätt så det kändes som att mycket hade frusit i tiden i inredningen. Gillar sånt också.
Soffan
Var såklart tvungna att gå nära nära vissa av konstverken. Typ detta som stack ut från väggen!
HEJ HEJ :-)
Intresserade.
De var så jävla mäktiga och så himla stora med världens vackraste färgkombinationer.
Posade en smula.
Den i bakgrunden här såg ut som att den rörde på sig?!
Ropade på dem att "ställa sig närmare, gå in i bilden mer, sluta LARVA ER, titta bara på konsten" när de inte kunde stå normalt. Suck.
Efter en sväng uppe på en annan utställning med riktigt vackra och barnsliga teckningar (som tyvärr var i ett mycket dåligt upplyst rum = kassa bilder) gick vi ner till en som började med detta: välja bland 3 val i olika kategorier på en pekskärm och sedan ta en bild.
Fanns lite växter. So pinterest like omg.
Kikade in i nästa rum.
Liten vägg med andras bilder och någon som vill vara anonym.
Ja och efter den utställningen gick vi i shoppen ett slag, köpte varsitt ex av samma affisch och gick hem. På vägen stannade vi på Aldi, en lågprismarknad och jag köpte bland annat den billigaste peston i mitt liv, kinderchoklad och bindor. Glammig som en är.
 
På kvällen hade vi drinkkväll innan vi hamnade på fest hos det barnsliga gänget fransmän vi "känner" och jag släckte lampan kl. 06:44. Kommer ihåg den tiden väl eftersom min väckarklocka på vardagarna ringer exakt 06:45. Helger asså, vad fan är de för nått ens?
 
/nora

KOMMENTARER
Postat av: Malin

Hej!
Funderar på att söka kursen i Aix till hösten (eftersom jag inte kom in den här våren pga sökte för sent </3). Hur många är ni som går kursen och vad är typ medelåldern? Var det svårt att hitta boende?
Kram

Svar: hej! ja men gud det borde du verkligen göra! och nej vad tråkigt, då får du se till att inte missa datumet den här gången. vi är ett 30-tal som går kursen och är alltså uppdelade i 3 grupper efter nivå. grupperna är på ungefär 10 personer, lite fler i nybörjargruppen och lite färre i min grupp som ligger på den högsta nivån. medelåldern är kanske 23 för oss, vi är ett gäng som "precis" tagit gymnasiet (96:or alltså) men resten ligger runt 20+. att hitta boende kan vara lite knepigt men för mig gick det ganska bra, hann med en mindre säker historia med ett boende men det löste sig innan jag åkte. jag hittade boende via appartager.com, man skapar en profil och skriver i vad det är man söker. därefter kan folk som hyr ut även kontakta dig och du kan skriva till dem! hoppas detta kan hjälpa! funderar nu på att kanske skriva ett längre inlägg eller typ ha en frågestund om tiden här... oh well! ha det fint, KRAM
Nora

2016-04-13 @ 10:16:52
Postat av: Malin

Åh tack för svar!! Så fint att jag började läsa din blogg innan jag visste att du skulle gå den här kursen och sen blev det ännu roligare att läsa när jag insåg att du skulle gå den. Fast blev irriterad också för att jag hittat kursen för sent och inte skulle komma med. Haha oh well jag svamlar.. Vore kul med ett längre inlägg/frågestund iaf, ha det bra!

Svar: Inga problem! Och tack vad snällt av dig! Men jaa förstår att det kan ha blivit typ en trigger hehe... Får la tänka på saken! Detsamma och lycka till med sökningen ju! KRAM
Nora

2016-04-29 @ 19:53:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0