en helg i cannes

Sista helgen i mars spenderade jag och ett gäng i Cannes! Åkte från ett grått Aix på fredagen och kom fram på eftermiddagen till ett lika grått Cannes, trist i och för sig men gjorde inget för vi skulle inte hänga "utomhus" ändå förrän dagen därpå.
Gick först till vårt hotell men nä, man fick inte checka in än så då tog vi en kaffe+fruktstund. Här posar Emil, Lotta och Linnéa som tre små barn på semester. Finisar <3
Satt så jävla bra med kaffe, alltså gud. Efter kaffet gick vi och handlade lite snacks och bubbel och sen gick vi och checkade in.
Sminkade mig längelänge med min nya ögonskugga (som jag älskar) och varvade chokladkanin med bubbel.
En del av gänget! Tycker den här bilden är så kul för Emil och Matilda gör verkligen exakt samma pose med precis samma uttryck i ögonen?! Sjuk timing av mig eller bara lite för mycket häng?
Efter en drink på ett uteställe gick vi lite skrattigare än förut till en restaurang och fick efter ett tag beställa. Jag och Linnéa bestämde oss för tryffelrisotton med svamp och massa parmesan. Det visade sig vara helt rätt val för herreGUD den var så jävla jävla god.
Gullisar!
Eftersom vi hade splittat på oss mötte vi efter maten och shots på karamellvodka tillsammans med restaurangägaren (kort sammanfattat: flaskan tog slut, han tog lika många som vi, det var gratis) upp de andra och gick till en bar. Efter att ha pratat franska och engelska med typ alla där (så lätt att prata med folk på uteställen här, tycker det är så mycket enklare att ta kontakt med nya här jämfört med i Sverige) gick vi och dansade och när vi tröttnat på det, gick vi till ännu en bar. Sedan började folk droppa av men Moa, Michaela, Elin och jag stannade kvar och gick tillbaka till klubben (fritt inträde på typ alla klubbar här?! Klagar inte) ett tag till. Vid typ 5 köpte vi pommes som jag åt upp i min säng fnissandes till vines utan en tanke på att det kunde störa stackars Emil som sov på en fruktansvärt dålig madrass på golvet bredvid. Till sist somnade jag och morgonen därpå vaknade jag en kort stund innan Matilda knackade på och informerade oss om att det var 20 minuter kvar till utcheckning. Fin start på dagen med superstress när man sovit 2% och är bakis!
Gick ut i solen och försökte vara människor. Jag, Matilda och Linnéa köpte den värdaste frukosten i mitt liv på mcdonalds. Mcmuffinen och amerikanska pannkakor fyllda med sirap räddade mig från undergång.
Cannes var så fint i strålande sol!
Vi gick en bit till en av stränderna och ut på en pir.
Får så mycket hjärtknip när jag tänker på städer som så länge varit en turistort för rikisar. Tanken på alla dessa gamla pengar och familjer som i generationer åker från slott och stora egendomar i Europa på badsemestrar är så himla cool. Tidpunkten för när hela denna grej verkligen tog sin början blir också så tydlig eftersom mycket av arkitekturen känns art deco/art noveau och jugend. mvh nörden
Profiter le soleil!!! Solade och åt frukost, reparerade kroppen med juice och kaffe och småpratade.
Fina fina!
Utsikten gick ju inte att klaga på.
HEJ
Så jävla lycklig av hav och sol och semesterkänsla!
Hej Tildy
Efter ett par telefonsamtal mötte vi upp dem andra på en annan strand närmare busstationen för att bada! Det var typ 14 grader i vattnet och alla fransmän såg väldigt förvånade ut men jag låg i i alla fall. Älskar älskar älskar att bada och simma, den lyckan är svår att slå.
Frukt och vatten kändes lika viktigt som bad!
Gulliga Elin såg glamorous ut!
 
En timme senare tog vi bussen hem och det var riktigt trist för jag hade velat se mer av Cannes. Man får helt enkelt åka tillbaka!
 
/nora

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0