louisiana

hej hej jag orkar inte gå igenom precis alla bilder från Danmarksresan i somras i rätt kronologisk ordning så här får ni istället glimtar från sista dagen då vi besökte det moderna konstmuseet Louisiana.Vi började med glasögonprovning i deras shop. Som för övrigt var två våningar?! 
Sedan käkade vi buffé och det röda är vattenmelonssoppa som var helt sjukt god. Mycket konstigt att äta denna frukt helt flytande men mycket gott som sagt.
Bra utsikt över en liten del av skulpturparken.
Här hade vi alltså suttit! Så jävla snygg byggnad, allt var förresten snyggt där. Konsten, arkitekturen, människorna... På tal om det check out the superhippa paret till vänster i bilden! Birckenstocks, glajjer, skjorter och dyr kaffe. Hela fadderullan alltså. Gulliga :')
Efter maten var slut och vi tagit om & tagit om igen drog vi runt i parken.
Hittade denna sjuka grej? Massor av speglar, både krökta och raka som skapade fantastiska ljuseffekter.
Kolla fint!
och hej hej här är jag!
Denna var sååå fin ur precis varenda vinkel. Tyvärr har jag ju ett mycket inzoomat objektiv så fick inte några bra bilder av hela skulpturen.
Assåååå skulpturer<3
Efter att vi finkammat parken gick vi in och kollade på både samlingarna och en av de nya utställningarna. Här ovan skulpturer av Giacometti.
Här hade jag hunnit avlägsna mig lite från min familj och vandrade omkring själv bland allt vackert.
Hann med samlade verk av Asger Jorn, en dansk konstnär och blev helt tagen av hans explosiva målningar. Fulla med olika färger, stänk och stora nästan tuffsiga penseldrag. Stod som fastnaglad vid nästan varje tavla. Denna ovan
och denna blev mina absoluta favoriter! Den här som heter Etwas bleibt var en helt fruktansvärd tavla, och alltså det här låter ju kanske lite fånigt men blev liksom rörd ända in till benmärgen. Så jävla läskig och samtidigt typ det vackraste jag sett. Konst bby konst!!!
Info för att minnas = viktigtMan kunde även hänga här! Så himla mysigt konstruerat museum med små tillhåll för nya konstverk bakom varje krök.
Hittade Elsa läsandes bland detta coola.
Snyggt museum som sagt.
Hittade sedan denna älskling! Geniiiimålning av Georg Baselitz.
Mår så bra av all färgmatchning i denna bild, gult som återkommande färg är så snyggt. Tjejens skor, skulpturen, mammas kjol och målningen. Aaah.
Sen var jag ju tvungen att posa framför den svarta kvadraten också. Något annat hade ju varit tokigt.
Efter det gick jag och mamma ner en våning och tittade på Peter Doigs samlade verk.
Blev rörd för andra gången den här dagen av denna målning. Den heter något i stil med blöter och asså... skrattade och grät nääästan av denna. Den symboliserar på pricken den tristess man kan känna ibland och hur den tog form när man var barn, alltså: "nä jag skiter i allt" och sen ställde man sig och petade med sin sko i en vattenpöl och så är det januari, kallt och grått ute. LER på riktigt nu när jag skriver detta! Så himla himla genomfin målning.
Efter den underbara upplevelsen gick vi mot shoppen igen.
Jag köpte bok+plansch+dricksglas. Boken handlade om skandinavisk design, planschen var en utställningsplansch från Louisiana när de visade Matisse och ja, fyra billiga men finfina dricksglas för 20DKK styck. Thank you very much.
Dessa två fina avfotograferingar får avsluta detta inlägg från ett av de bästa museibesöken i mitt liv! Rekommenderar Louisiana till 100000%! Bra museum med så vackra samlingar, god mat, trevlig personal, intressanta utställningar (som tyvärr var lite för mörkt upplysta för att göra sig bra på bild) och väldigt medvetna perspektiv!
 
Nu ska jag kravla mig upp till sängen, imorgon har jag föreläsning och redovisning, vi hörs.
 
/nora

KOMMENTARER
Postat av: Isabelle Burlin

Vilka grymma bilder! Jag var också i danmark i somras, i Köpenhamn. Såååå himla mysig stad!

Svar: Tack! Jaa så himla fin stad, finns så mycket att se och göra! Och jag rekommenderar också att ta sig utanför Köpenhamn, finns mycket fint där också! Inte bara rasistiska grisbönder som man kanske hade kunnat tro, hehe...
Nora

2015-09-15 @ 09:04:45
URL: http://isabelleburlin.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0