ett hej

 
Nyheter till er! Jag har kommit in på en franskkurs i Aix-en-Provence och kommer åka dit i januari för att plugga franska. Är så himla lycklig över detta men också helt livrädd inför de administrativa detaljerna såsom fixa boende, mobil, bankkort (behövs det ens? tror inte det? omg) och sedan såklart allt annat: kommer jag trivas? kommer jag få kompisar? HUR KOMMER DET GÅ? Än så länge intalar jag mig att det kommer gå bra, vilket det ju kommer göra, allt sådant här löser sig ju till slut, så är det bara. Man måste bara ge saker lite tid! Dock är det ju verkligen inte min grej att låta saker stå stilla, jag vill ordna så att allting är klart så fort som möjligt. Hatar ovissheten till förbannelse. Men ja, jag ville mest skriva av mig om detta.
 
Under någar dagar var jag förresten i Stockholm, från fredag till söndag, så ja på beställning av mina kompisar som jag var där med/hälsade på kommer jag att mellan mitt tentapluggande hitta tid för att redigera och lägga upp lite bilder. Hoppas jag orkar.
 
nora

KOMMENTARER
Postat av: TUVA ALICIA

Nora!!!! Hahah jag hittade dig! Har haft dig i tankarna under de senaste veckorna, så tänkte jag... "gud vad hette den där tjejen som var så gullig back in the days när man bloggade typ 2010-2011" så slog det ner som en blixt och jag kom på det nu, NORA!

Gud vad fantastiskt med Frankrike. Det är verkligen ju drömmen. Jag har att lära mig franska och tyska uppe på min to do list i livet. Men det känns som att jag aldrig kommer ha nog med tid till det? Så jäkla mycket man vill!

Och ja, förstår det där med ovissheten, jag kan relatera till TUSEN. Men på något jäkla magiskt sett så löser allt sig trots allt.

Och du, nu får du allt blogga om din tid i Frankrike, för du har en trogen gammal läsare här!

Puss och kram!

Svar: MEN GUD HEJ!!! Så himla roligt att du hittade! Och lite freaky för tänkte på dig också för nån månad sen?!
Jaa det ska bli så fantastiskt, är så himla peppad men har samtidigt fått fnatt för herreGUD vad mycket man måste ta med sig? Hur prioriterar man liksom? Hur tänkte du när du packade inför ditt år i USA? Men gud börja bara plugga det, tips: lyssna på fransk och tysk musik, se filmer osv! Till slut fastnar de allra vanligaste fraserna. Haha jaa men man hinner, det måste man bara! Vad är annars meningen med den här konstiga existensen?

Det är det enda nice med ovissheten, att de allra flesta förstår! Då kan man liksom andas ut... Jaa det är det jag känner, har redan fått napp på ett rum och skypat med damen som hyr ut. SVÅRT att göra det på franska, men det går ju!!!

Hahah jaa jag vet, har tänkt massor på det och att jag ju nästan måste, om än så bara för mig egen skull... Vill liksom ha en liten virtuell dagbok med text och bild från den här tiden!

PUSS och KRAM på dig själv!
Nora

2015-11-12 @ 10:35:31
URL: http://itgirls.se/tuvaalicia
Postat av: Tuva

Var tvungen att gå in här för att se vad du svarade! Så kuuul Nora! Ska definitivt ta med mig tipset och börja kika på filmer. Har du några tips?

Haha, jadu, det där med packning har man ju lärt sig genom åren... Tänk dig typ 10 jäkligt basic plagg när det kommer till överdelar, kanske 4 par underdelar, 10 par strumpor/trosor osv. + 2 st tjocktröjor och en fin klänning. Så himla kul att följa din resa!

Svar: Hmm... Jag älskar ju Amelie från Montmarte! Dem pratar i vissa partier jäkligt snabb franska men vissa grejer snappar man upp rätt lätt! Gosskören är en jättefin film så den rekommenderar jag också. Populaire är också jättebra, utspelar sig på 50-talet och har så himla fin kostym och rolig historia. Men jaa utöver dem är min filmkunskap ganska smal tyvärr.
Får väl skriva en lista och typ hålla koll på vad jag faktiskt använder... Men dina tips låter ju bra och vettiga liksom!
Nora

2015-11-20 @ 18:35:12
URL: http://itgirls.se/tuvaalicia

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0