Rom dag två

Dag två i Rom och vädret var lite bättre, fortfarande regnigt men med betydligt fler uppehåll och betydligt färre sura miner. Förutom det gamla paret ovan då kanske. Fint paraply hade de i alla fall.
Vi steg på en av de proppfulla spårvagnarna och fick efter en bra stund en plats att sitta på. Men inte Kalle som bilden förtäljer, nä han fick stå :( En timme lite drygt åkte vi, och passerade många fina grejer.
Bland annat detta! Asså träden i Rom/Italien? De ser så tafatta ut, supersmala stammar och sen en blaffa högst upp.
Efter en liten promenad från hållplatsen var vi framme här, vid Vatikanmuseerna. Vi fick stå i kö en stund, men det var inte så farligt för vi räknades som stor grupp och hade biljetter och fick gå förbi 4-timmarskön.
En bra utsikt.
Vi hade guide och fick veta så mycket intressant om Rom och dess historia, om Vatikanen påvarna symboler kyrkor. En mycket bra grej var även att vi fick så kallade whispers, alltså att guiden Karin hade en liten mikrofon och att vi hade hörlurar och kunde justera volym själva. Supersmart när det är såhär stora grupper, och skönt att inte behöva tränga sig framåt för att kunna höra. Det var bara att stå där man ville, titta och vrida huvudet åt valfritt håll och ändå höra perfekt. Tekniken alltså. <3
St. Peterskyrkans kupol är bara för mycket alltså.
Tog en kiwi som mellanmål innan vi gick in i museerna, fick många blickar och sneda ögonkast för att jag äter med skal men så är life:-)
Gick på en gård, fick frågan om jag var spansk från en annan (mycket konstig) guideledare på grund av mitt röda hår, och gick sen uppför trappor och tog som ni ser, skakiga bilder.
Kollade på skulpturer av gamla gudar, men tänkte nog mest på den vackra färgsättningen. Jaja
Och nu några coola bruds för sånna ser man allt för lite av på dessa ställen, så de bör verkligen uppmärksammas. Här ovan: brud som inte bryr sig om vad du tycker utan kör sin grej och ser tuff ut.
En bra håruppsättning på en tjej som troligen även var smart, rolig och nyfiken.
Överblickande donna som tycker du är rätt pantad som brölar så fruktansvärt mycket och spelar wonderwall på efterfester.
En jävligt bra tjej som håller ditt öde i sina händer och inte är ett dugg imponerad av dina svartvita instagrambilder på skateboards och silhuetter.
Efter den brudkavalkaden letade vi upp fiket för att you guessed it: fika. Kul också att man hängde på precis samma ställen som förra gången jag var i Rom med familjen.
God cappuccino för typ 1,2 euro (typ femton spänn som mest) och bakverk. Ebba tog den med gult klet och var mycket nöjd med det!
Efter toapaus och en sväng genom Sixtinska-kapellet och Michelangelo vars verk man inte får fota, stod vi utanför St. Peterskyrkan.
Och plötsligt, om man ser till min kamera och bilderna som togs, stod vi där inne.
Helt sjuk byggnad faktiskt, stod bara och gapade och jag och Ebba sa gång på gång: jag fattar inte att folk gör sånt här. Med det menar vi förstås att hur tusan tycker folk att det är värt att börja bygga något som man aldrig kommer få se själv? Resultatet kommer aldrig nå den som först började, de hinner ju dö ifrån projektet innan man ens hunnit till en halv jädra tavla.
Och kupolen??? Nej det är bara för mycket. 
Mer brudar, och massa jobbiga män som säkert gav dem trouble.
Efter att ha brutit nacken och käken av allt tittande upp i taket, och gapande lämnade vi kyrkan bakom oss.
Nu skulle vi gå och äta lunch.
Svårt att förstå i efterhand hur stor den faktiskt är, men försök urskilja de små människorna som står utanför så kanske man kan få en bild på någotsånär.
Sen gick vi alltså för att leta upp lite lugnare kvarter, för att äta lunch.
Det här är nästan min favoritbild någonsin, bara två nunnor som äter glass. Så fint!
Vi hittade sedan en fin restaurang som bestod av flera hundra rum kändes det som, och efter en stund fick vi vår mat! Jag åt en god tomatpasta men här syns Kalles mat.
Efter maten köpte vi dyr kaffe, och jag och Leila gjorde narr av de töntiga männen i butiken. "Heart for you! Bella" sa de när vi fick våra kaffe, jag en cappuccino med ett fult hjärta. Italienare??? Asså.... nEJ?
Kalle fotade modern art i ett hörn vid ett övergånsställe.
Hej! Här är jag, glad över att vara i Rom!
Vid det här övergångsstället fotade jag en gubbe när jag var i Rom med min familj. Var tvungen att ta en bild av det nu också.
Gubben var ju inte där, men det var dessa. Dock inte som par utan bara som stiliga främlingar.
Träden igen! Visst är de fina?
Gick förbi Skrivmaskinen.
Upp hit! Till Palatinen. Där fotade vi turistiga hoppbilder och lyssnade på elevredovisningar.
Gick förbi Forum romanum, men hit skulle vi inte nu.
Utan hit. Dock inte för att besöka utan mer för att vila benen och för att lärarna skulle leta upp rätt spårvagnshållplats.
Resesällskapet.
Ebba = glad och positiv.
Snart var vi hemma på hotellet, pustade ut ett tag och vilade.
Sedan spolar vi fram en bit, här är vi på restaurangen på kvällen. Den här bilden tog jag på Ebba och Sarina innan jag hunnit ställa in rätt inställningar på kameran. Det ser ut som att de är på nån cool nattklubb, men så var det ju inte.
Amanda.
Nöjd med ett glas vitt i näven.
Efter en stunds väntan och massor av prat fick vi vår mat! Här syns våra lärare, och Leilas hår. Hehe.
Åt gnocchi som smälte i munnen, gud vad gott det var.
Finsmakarna Kalle och Molly.
Någon timme senare var maten för längesen uppäten, och vi betalade och gick hem. Vissa fortsatte till några barer men jag och Amanda gick hem till vårt rum, kröp ner i våra sängar och sov som små barn. Öppnade dörren för Molly strax efter två och somnade bums igen. Så var även dag två slut!
 
/nora

KOMMENTARER
Postat av: hej igen

"Överblickande donna som tycker du är rätt pantad som brölar så fruktansvärt mycket och spelar wonderwall på efterfester" ahahahaha så rätt! nej men skämt åsido ibland sjunger även jag ut till den :((((((

Ni verkar ha haft kul hursomhelst! såååå vacker stad. puss (*djup suck*)

Svar: haha taaack älskade du! och du är förlåten för alla gånger du sjungit till den! Ja det hade vi! <3 puss
Nora

2015-03-30 @ 20:13:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0