Rom dag ett

Första dagen i Rom! Karl-Oskar, Leila, Amanda och jag hade varit först på plats på Skavsta av alla i klassen, hunnit med kaffe och gå igenom säkerhetskontrollen utan stress. Snart satt vi på flyget och jag hamnade själv med människor jag inte kände. Hade dock haft turen till att få sätet vid fönstret. Såg alper och läste "Den allvarsamma leken" för andra gången. Efter att ha väntat på flygbussen som skulle ta oss från flygplatsen in till Rom i säkert en timme, somnade jag på bussen. Här ovan har vi efter språngmarsch i regnet äntligen kommit fram till hotellet.
När vi pustat ut gick vi fyra ut igen.
Hittade ett litet ställe att äta lunch på efter att ha gått omvägar i regnet. Här syns Karl-Oskar, trött?
Åt små pizzor som man blev väldigt mätt på, pratade och sov med ögonen öppna.
Tyvärr hann vi inte sitta kvar särskilt länge, klockan tre skulle vi ha samling i receptionen så snart gick vi ut i regnet igen.
Efter ett kort stopp i den närbelägna mataffären gick vi tillbaka till våra rum.
Åt mellanmål i form av chips, kex och frukt.
Den här bilden illustrerar vårt humör perfekt, helt uttömda på energi som Kalle, men samtidigt känslan som säger "najtz, Rom". Najtz är förresten halvfonetiskt, för det är ju så det ska uttalas när det är riktigt, you guessed it: najtz.
Klockan tre och samling var det ja! Vi gick ut i regnet som tilltagit. Det kanske ser mysigt ut, men det var det verkligen inte. Gud vad det regnade. Allt, allt, var blött. Och alla var ledsna och frös.
Snart kom vi till Santa Maria della Vittoria. En mycket fin kyrka där två i min klass skulle hålla ett föredrag. Kommer dessvärre inte ihåg någonting för var för upptagen med att frysa.
Så långt var det en mycket tråkig dag, var trött och ledsen. Och blöt inpå underkläderna. När vi kom tillbaka till rummet hade värmen satts igång i våra rum och jag tog en varm dusch. Första tanken var att gå ut och äta, men det orkade vi inte. Istället gick vi och köpte pizza slizes, knackade oss in i några andra kompisars rum, drack vin och spelade spel. Det var kul det också. Och skönt att inte göra något när regnet dundrat så pass mot ens stackars kropp att man är helt mör.
 
/nora

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0