Framtiden är ett ?

Ska inte ljuga, det har inte varit en så himla bra dag idag. Men det hände i alla fall en bra sak. Jag och Sanna har bokat bussbiljetter till Stockholm. Vi tar långhelg och åker torsdagkväll, ser på en kompis, Karl-Oskars spelning, sover hos världens finaste par Klara och Oskar (hehe kul att de tre namnen nästan är en blandning och olika versioner av varandra?), och går på moderna på fredagen. Antagligen lite second hand-butiker också, jag hoppas på att hitta en klänning till studenten.
 
Är inne i en ganska jobbig period just nu, går omkring med en tung sten i magen mest hela tiden. Stressrelaterad ångest. Har så mycket att göra och vet inte i vilken ordning, eller ens ände, jag ska börja i. Just nu skriver jag på en skoluppgift, en mindre uppsats som ska in i morgon. Utöver det har jag tyskprov, franskläxa, litteraturskrivning, romananalys och gymnasiearbete att tänka på. Och självklart den underbara framtidsångesten. Den som framkallas av ovissheten. Var hamnar jag sedan? Vad tusan ska jag göra med mitt liv? Ända fram tills nu har allting varit utstakad, och jag har vetat vartåt det bär härnäst. Låg- och mellanstadiet, högstadiet, gymnasiet. Och där tar det stopp. Där slutar säkerthetslinan och plötsligt får jag bestämma själv. Att jag har en vag plan om att jag vill plugga litteraturvetenskap, jobba och sedan säga hej då och flyga tur och inte retur till Paris, hjälper inte alltid. För när allt kommer omkring: hur kan jag vara säker på något av det? Man går på högstadiet, det vet man. Likaså vet man att man med största sannolikhet kommer in på gymnasiet. Det finns dock inte samma säkerhet när det gäller universitet. Och att jobba, det finns ju inga jobb, hur kan jag vara säker på det? Och så det största: Paris. Där kan jag egentligen bara lita på att min dröm om den staden stämmer. Resten är upp till turen, slumpet, ödet, eller vem fan som helst.
 
Ja ni hör ju, det tar liksom aldrig slut. Luften känns alldeles klibbig, och jag är så trött hela tiden. Sover aldrig tillräckligt. Tänker för mycket. Samtidigt som jag vill att gymnasiet och denna skolångest ska ta slut, vill jag kedja fast mig i tiden. Då slipper jag välja. Då behöver jag inte grubbla så förskräckligt över min framtid. 
 
Men nu fokuserar jag på nästa vecka för en stund, och på uppgiften som ska skickas in imorgon. Hej då, vi hörs om en stund.
 
/nora

KOMMENTARER
Postat av: Sanna

Noraaaaaaa <3<3<3 we have to talk about this.
Drick typ varm oboy och gå och lägg dig tidigt. <3<3<3

Svar: puss älskade du!!!! <3<3<3<3<3
Nora

2015-03-03 @ 21:12:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0