midsommarafton

Närmare en vecka sedan var jag och min syster hembjudna till Saga för midsommarfirande, vi blev upphämtade av Laura som nyss tagit körkort och åkte dit inträngda i den lilla bilen.När vi kom dit var värdinnan+de andra inte där än, för de var och plockade blommor. Efter letande efter kaffe, bryggande och en kopp kom de hem igen med massor av blommor i hinkar.
Det blev välkomstdrink och den var så himla god. Hallon, hallonsoda och rosé. 
Saga bodde så sjukt fint med klängväxter som klättrade upp mot fönstren i vartenda rum. Ja: vartenda.
Hej hej Laura!
Sara och Victoria!
Världens bästa leende sitter på denna!
Och syrran var gullig som vanligt.
Fina Sally var där och hade sovit en stund på soffan och var nu typ pigg men mycket fräsch.
Efter en drink och en snabb promenad för att möta upp Anna och eskortera henne till Saga, band vi kransar.
Det var kul men gick sådär. Min första blev en katastrof, ful och för stor. Min andra blev fin men även den för stor. Jag var kranslös resten av kvällen men det gjorde inte jättemycket. Bättre lycka nästa år!
Kunde använda den när jag liksom lutade bak huvudet. Detta är dock den första och ja, ni ser ju: inte speciellt vacker. Mest haffsig och liksom, spretig.
Elsa band sin krans av tusenskönor utan snören till hjälp. Här ser hon lite överjordisk ut, alvlik liksom. (Är uppvuxen med en Tolkien-tokig pappa och rollspel i Tolkien-anda så ja, jag slänger mig med namn på övernaturliga varelser som t.ex. alver osv. Kommer för alltid, för alltid, identifiera mig som skogsalv.)
Sedan var det dags för midsommarmåltiden!
Till bords.
Laura var nöjd med vad hon såg!
Det var så gott! Färskpotatis, sallad, pajer, ägg, sill (blä men kul för andra), bröd och fina ostar.
Hade Victoria på ena sidan och syrran på den andra.
Och dessa två rätt över bordet! Anna och Saga<3
Åt tills jag bara inte kunde äta mer, alltså tills jag var proppmätt.
Efter mat och avdukning ville vi se prov på den squaredance som ett gäng av oss hade dansat tidigare på dagen på det allmäna midsommarfirandet de besökt.
Uppladdning!
Och sedan körde de igång till tonerna av Cotton Eye Joe!
De var så duktiga så<3 Här går det att se en liten filmsnutt på hur det gick.
Efter dans och häng utomhus och diskande i köket blev det dags för efterrätt. Jordgubbar, kaffe, vaniljglass, grädde och en kaka signerad WilliamSally.
Vi pratade högt&lågt, bland annat diskuterades till mitt förtret, den musikal estettreorna precis avslutat. De var så duktiga såklart, men vid vartenda tillfälle jag träffat dem har de pratat om just musikalen. Blir rätt trist rätt snabbt när man själv inte varit med :( Oh well! Sedan pratade vi om humorgrupper, varför man tycker det är jobbigt att som tjej gå ut utan smink, och messenger dekaler (ok jag pratade om dessa dekaler, men varför inte?! Älskar dem villkorslöst, speciellt paketet med dinosaurier som är dryga. Bästa någonsin.)
Det hann bli mörkt utanför fönstren och vi pratade på, och tog mer av jordgubbarna och glassen och kakan.
Fina Emma och Laura!
Efter en lång stunds pratande bestämde vi oss för att gå och bada i Göta Kanal som rann förbi rakt utanför fönstret. Tackar Emma som hoppade över bad och istället förevigade de följande bilderna!
Så det gjorde vi!
Jag är en fruktansvärd badkruka så det tog lite tid för mig att komma i.
Doppade mig först från stegen innan jag följde de andras exempel och hoppade i.
Sedan är skapt så att jag älskar att ligga i länge. Så man kan summera det såhär: jag kommer aldrig i, och jag kommer aldrig upp. Det var kallt i vattnet såklart, men så himla skönt och jag simmade omkring så länge jag kunde. Med andra ord tills de andra uppe på land tröttnade och började gå tillbaka till huset, då gick jag upp och sprang efter med handduken flaxande.
Efter nattbadet dansade vi och jag avslutar med dessa oklara och blixtiga bilder på Victoria. TACK alla ni för en fantastisk midsommar!
 
/nora

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0