25 aug

Köpte bakiskaffe innan en föreläsning tillsammans med Elin och Sanna (som köpte en mer, Sanna är egentligen 11).
Igår läste jag min nya kursbok på bussen hem, strök under ord och klistrade med post-its.
Sen gick jag på biblioteket, lånade diktsamling av världens bästa Edith Södergran (<333) och pluggade lite till. Efter det gick jag på synundersökning, provade glasögon jag nu har på hemlån innan jag käkade sen lunch med Amanda.
 
Idag ska jag plugga och åka ner på stan för att prova fler glasögon. Kul!!! Är taggad!!! Älskar glajjer så mycket.
 
/nora

01

jag är en trevande själ och huset jag bor i - vars fönster är fläckiga,
har smutsiga mattor.
i ett för litet sovrum ligger strumpor i hörnen och min andedräkt klättrar i taket.
 
i spy with my little eye och hela golvet rämnar i takt.
blommor är kanske bra för humöret men jord under naglarna gör allt värre
och jag vill inte arbeta och inget vill växa där jag bor.
 
ibland försöker jag läsa på andra språk, som de första översättarna.
koppla ihop symbol och ord men snart ger jag upp och sen inser jag -
att det jag desperat försöker tyda är inkassobrev.
 
jaha.

kappor

WEEKDAY 1, 2, 3, 4.
MONKI 1, 2, 3, 4.
COS 1, 2, 3.
& OTHER STORIES 1, 2.
 
Kappor och jackor är utan tvekan ett av mina absoluta favoritplagg. Det är därför jag alltid kommer fram genomsvettig eftersom jag envisas med att cykla i just det: en kappa. Det är också därför jag ser ut som 12 med puffsigt ansikte och röda kinder på fotot för mitt nya liu-id :-) Där har vi baksidan med kappor alltså. MEN om man kan hålla sig i skinnet kanske man kan komma undan bättre än lilla mig. Så ja, varför inte försöka i någon av ovanstående? Vissa är i ull, vissa i bomull, och den vita från Monki är till och med i jeans. Hur fräscht känns inte det på en skala budget glass → sia glass!?
 
Hade nästan glömt hur kul det är att sitta och pilla i photoshop också... Blir ju mest dra i olika grejer när man redigerar sina små foton, nu fick jag liksom klippa å klistra! Och om nån skulle börja vifta med copyrightflaggan kan jag redan nu säga att alla bilder som agerar bakgrunder har jag tagit själv så det går bra att plocka ner flaggan redan nu.
 
I övrigt har jag: hängt i Linköping och dansat mig riktigt riktigt svettig (mycket svett just nu men why not be honest) på en kul klubb efter en riktigt riktigt rolig fulsittning, passionerat & högljutt diskuterat världens bästa podd Institutet efter tre öl, spräckt min mobilskärm ytterst lite men tillräckligt för att jag ska bli irri varje gång jag ser ned på denna lilla skapelse och haft min första föreläsning! Idag fick jag CSN och köpte direkt kursbok, mapp, post it-lappar, Maken av Gun-Britt Sundström och en tröja. Rollercoaster life just nu men vill inte ha det på något annat sätt.
 
/nora

om den 17 aug

Igår hade jag upprop på universitetet, litteraturvetenskap 1 ska jag läsa fram till januari och jag är så himla taggad. Men nervös också, förstås. Idag cyklade jag efter frukost ned till campus biblioteket här i Norrköping och lånade en av kursböckerna för första delkursen och sedan beställde jag den andra online. Det här är på riktigt men det känns som en dröm. Sommaren är över. Min sista jobbdag kom och gick, och nu ska jag registrera mig som LiU-student, skaffa ID kort och börja plugga igen. Datumet för min första tenta har jag redan fått och redan hunnit bli nervös inför. Jag längtar tills jag kommit in i dessa nya rutiner, allt jag önskar nu är att studierna kommer gå bra och att jag snabbt vänjer mig vid campus Valla och känner att jag visst hör hemma där. Att vara nervös är ok och naturligt osv osv, men det tar sååå mycket energi och jag vill använda den energin till att hitta rätt salar istället.
 
Efter uppropet igår mötte jag upp Sanna, vi handlade krossade tomater och zucchini som vi åt tillsammans med äggnudlar i brist på pasta på golvet i hennes studentrum i den studentkorridor hon flyttat in i. Där kommer jag nog hänga ofta. Sedan tog jag buss+pendel hem, fick faktiskt (och detta är helt sjukt overkligt så håll i er nu) en teckning med ett nummer på baksidan av en kille på pendeln och dog väl till cirka 100% för det var det finaste everz. När jag kom hem log jag fortfarande av smicker och åt en skål yoghurt innan jag somnade utmattad av all nervössvettning och nervösskakning jag gått igenom under dagens lopp.
 
Snart ska jag på en begäran lägga upp ett inlägg med klädtips inför hösten, med stor sannolikhet kommer jag smugit in kappor med precis rätt mått på fickorna för pocketböcker och kanske en och annan ryggsäck utformade efter A4-block med extra pennutrymmen. (Om detta blir för töntigt och nördigt pls shout it out, men kom också ihåg att jag då kommer slå dövörat till because I simply do not care at all.)
 
/nora

utflyktsdag

Att min lilla blögg fortfarande har läsare är verligen bortom mitt förstånd men jaja tack för det hörrni! Pls leave more marks though... Ok slut på gnäll och här kommer faktiskt ett inlägg.I slutet av juli åkte jag till grannstaden tillsammans med mamma och 2/3 småsyrror. Vi skulle på museum och käka lunch och hänga lite på stan.
Tittade på en (förlåt) apdålig uställning om fred i världen på länsmuseet. Vi konstaterade att vi har blivit jääädrigt kräsna museibesökare med tanke på att vi ofta besöker museum av lite högre kvalitet tack vare pappas jobb, och att bara gå runt och läsa på skyltar uppsatta i ett helt vitt rum är ju helt meningslöst. Spice up your life länsmuseet.
Men sen lämnade vi den utställningen och kollade på konstsamlingen. Den var bättre!
Vill ba bli bra på att måla när jag går genom sånna utställningar!
Best of both worlds! Strikt och kladdigt.
Hej mamma!
Har blivit mer och mer förälskad i still life-målningar med egentligen ganska tråkiga objekt? Men tycker verkligen de är så vackra.
Gillade detta skarpt!
Hey girl.
Gulligt litet dockskåp :')
Saga i ett av rummen.
Älskade det här lilla hörnet, så fint att blanda möbler med konst.
Ett bra golv.
Efter konsten kollade vi på en utställning om teknologi och datorer.
Knappade länge på en av de första mac-datorerna som såldes kommersiellt. 
Vi lämnade sedan museet och började leta efter ett bra ställe att äta, gick igenom en snutt park och kom sedan fram till trädgårdsföreningens kafé.
Åt en helt makalös halloumiburgare och pratade om det vi hade sett, hur den första utställningen borde ha varit upplagd och framtiden.
När vi ätit upp köpte vi glass, tog en promenad i parken, smet in på Monki och jag handlade två svarta toppar innan vi gick till bilen och körde hemåt. En mycket fin liten sommarlovsdag!
 
/nora

RSS 2.0