Rom dag tre

Det var den tredje dagen i Rom, och vi skulle få en utförlig guidning av staden. Vi började vid Piazza del Popollo och kyrkan där, för att sedan gå vidare genom staden. Vi gick på så många fina bakgator att jag trodde jag skulle smälla av.
Minnet är ju tyvärr bra men kort, så jag har verkligen ingen aning om vilka kyrkor det var vi besökte. Så bilderna från kyrkor får helt enkelt stå för sig själva. 
Som sagt: bakgatorna. Och en italiensk herre i full mundering.
Efter sisådär en och en halv timme var vi framme här, vid Spanska Trappan. Pausade ingenting utan gick raskt vidare. Hade velat sitta still där en stund och njuta av typ en glass (för det började bli varmt idag), men vi var under tidspress för att hinna med allt. Antar att det är en typisk grej att göra när man åker tillbaka själv.
Och snart stod vi framför Fontana di Trevi. Just nu blev den dock renoverad och var övertäckt med byggställningar.
Men utan denna lilla bro som går över själva fontänen, hade man ju aldrig fått komma  nära detta stora konstverk. Ser det från den ljusa sidan, jodå.
Men jag ska inte sticka under stol med att det var tråkigt att inte få se hela.
Efter fontänen var det fri lek en stund, eller ja, fri frika.
Jag, Ebba, Evelina och Amanda slog följe till ett närbeläget kafé. Köpte dyr glass och dyrt kaffe.
Men det gjorde inte så mycket för det var så himla gott. Jag tog en citron sorbet och när vi skulle gå hade jag inte ätit upp den, så fick fråga efter sked. Bästa beslutet någonsin, kom ihåg det: lämna aldrig glass. Aldrig.
Ja och sen gick vi, och gick lite till. Fick saker berättade för oss allt eftersom, för vi hade naturligtvis öronsnäcka och Karin, guiden, hade mikrofon. Hur skönt som helst. Här syns utsidan på en kyrka vi var inne i!
En mycket fin fasad på torget kring ovannämnda kyrka.
Ett bra tak.
Det här tror jag var från franska kyrkan, men som sagt: är helt virrig när det kommer till alla de tusen namnen så lite inte på mig fullt ut.
Sedan skulle vi besöka en av de mäktigaste kyrkorna i hela Rom, nämligen Pantheon.
Pantheon med den stora kupolen som är helt perfekt utformad. Och hål i taket har den också.
Så fint ljusspel.
Men snart gick vi vidare igen.
Hej Kalle.
Förbi här för att få lite mer historia berättad för oss.
Vi pausade en stund på andra sidan vägen vid några träd.
Är det bara jag, eller tittar den där tjejen surt på mig???
Nåväl! Efter en hejdundrande lång stund i en toakö som resulterade i att vi istället gick på herrtoan, gick vi in på Forum Romanum. Nu närmade sig klockan två och alla var helt slut och ganska sura på våra lärare som inte tyckte vi skulle få någon paus ännu.
Men vi rotade fram skorpor, kex och frukt, och all vår energi och så gick det ganska bra i alla fall. 
Det här stället alltså! Så himla vackert och mäktigt.
Efter en lång stund inne på Forum Romanum fick vi äntligen "lunchrast". Jag, Leila, Kalle och Amanda hittade ett superfint kafé på några tvärgator ifrån Colosseum.
Kolla bara!
Beställde in massa vatten för det behövdes en varm dag som denna.
Åt canneloni och dog. Alltså herregud det var verkligen så fruktansvärt gott.
Efter maten tog vi varsin kaffe och när allt var uppätet och uppdrucket betalade vi, gick och tog ut pengar och skyndade oss tillbaka till Colosseum för samling.
Gick runt själva här och bara tittade.
Det här är den sista bilden jag tog den här dagen, men på kvällen gick vi i alla fall som vanligt ut och åt. Vi hamnade på en supermysig restaurang med gula väggar som vi hade fått tips om av andra i klassen. Efter maten slöt vi upp med fler från klassen för att dricka superbillig öl på några barer. Ett perfekt avslut på en mycket lång dag!
 
/nora

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0