Sommarresan del fem

Lagom tills dess att jag ska åka iväg igen kom jag på att jag ännu inte visat alla bilder från resan i somras. Så nu kommer ännu ett lass med bilder från Kroatien.
Dag nummer fyra och min pappa fyllde år, vi skulle åka upp i bergen för att hitta en liten bergsby och här stannade vi för att äta lite frukt och sträcka på benen efter någon timme i bilen. 
Här kom vi fram till den första byn vi besökte.
Så gullig med stort vackert klocktorn.
Vi satte oss på restaurangen  som syns i bilden. Här är mamma.
Sällskap.
Pappa och mamma.
La famille.
Efter en lååång stund fick vi vår mat, verkligen inga mängder men det var så gott!
Mitt i allt började det regna (känns som att nästan alla våra måltider blev ackompanjerade av regn?) och vi fällde upp parasollet, hjälpte riktigt bra ett tag tills en man som bara ville vara snäll ställde in det ytterligare. Han förstörde allt och vi fick aldrig till det igen, så mamma och Saga blev blöta på ryggen. Fuck men.
Vi satt såklart envist kvar och beställde in efterrätt. Den tog precis lika lång tid och vi kom fram till att kvinnan som tagit vår beställning nog var den enda som jobbade där, så hon lagade maten också.
Duktig var hon i alla fall för det var hemskt gott!
Efter att ha suttit kvar länge gick vi vidare genom byn.
Så fin bil :( ville verkligen sno den.
Sedan lyckades vi komma in i en liten kyrka, den var så himla gullig!
Kyrkor ändå <3
Efter att ha sett kyrkan invändigt och också tittat in snabbt i en mycket gammal liten klosterbyggnad, gick vi en sväng på kyrkogården till den första kyrkan.
Sedan satte vi oss i bilen igen och åkte vi från den byn och till en annan. Och innan vi visste ordet av stod vi i en annan kyrka! Nämen så det kan bli.
Ljust, ljust gul med vita kolonner och andra detaljer som jag glömt namnen på.
Vackra väggmålningar och kristallkronor.
Trots att jag är noll procent troende ville jag flytta in genast.
Ute på torget matchade mamma stadens hus fin fint.
Och uppe vid en ganska trist utkiksplats mötte vi någons tvätt. Sådant här ligger verkligen mil ifrån vad man är van att se hemma i Sverige.
Som sagt så var utsikten ganska trist och eftersom mitt objektiv är fast och alltså inte går att zooma in med så blev bilderna även dem, trista. Så här kommer istället en bild på lillasyster Elsa när vi bestämt oss för att gå ned från platsen. Notera även duvan som flaxar snett till höger ovanför min systers huvud.
Planen var att sätta oss för en fika på ett kafé, men staden var så liten att det inte fanns ett smack. Vi hittade bara tre stycken kafér vars fasader syns här ovan. Men inget föll oss i smaken så vi satte oss i bilen och åkte hem istället. 
På kvällen gick vi på samma restaurang som kvällen innan och mötte den här krabaten.
Fin.
Åt gott, pratade länge och sa grattis till pappsen igen.
 
Slut på den dagen.

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0