I'm sick of these dolphins

Tittade på The Life Aquatic with Steve Zissou häromdagen av Wes Anderson och tyckte om den så mycket. Hans filmer brukar ju vara väldigt röriga och pratiga, men den här tar priset. Mitt betyg på den dras ned lite eftersom slutet kändes väldigt abrupt men annars var den så rolig. Älskar Bill Murray, tycker han är fenomenal och även den här rollen som självupptagna Steve Zissou gjorde han galant.
 
Tyvärr hade den, som med alla Wes Andersons filmer, ett ganska lågt utbud av kvinnliga roller. Men här var det ändå tre kvinnoroller (nämen!) som alla var bärande för storyn (nämen!) men de gånger de pratade med varandra så handlade det om männen i filmen. Så nä, något bechdeltest klarar den icke. Dock är Jane och Eleanor riktiga kick ass brudar som tar nada shit från de andra i filmen så nog är de få kvinnorollerna starka. Även Anne-Marie som är med på några hörn i filmen är smart som tusan, har kontroll över sin egen kropp och är snygg och sexig när hon vill. Ett exempel på det är när hon solar topless men ingen av männen i filmen kommenterar det eller gör henne till ett objekt på grund av det.
 
Ytterligare en anledning till att jag tyckte att filmen var bra är att jag är småkär i Waris Ahluwalia... Hehe. Och sen var den stundvis så rolig att jag gapskrattade i soffan så jag tycker att ni ska se den. Sedan kan ni mejla ett långt mail till Wes Anderson där ni kräver fler kvinnliga roller som får prata om något annat än män. Och ja just det, den finns på Netflix!

KOMMENTARER
Postat av: SANNA

OMG!

Kollade också på den, samma kväll som ni pimplade skumpa faktiskt! Och jag kan inte hålla med mer, denna är en av mina favoriter av honom. Att den i alla fall hade fler kvinnoroller än de flesta andra är en stor anledning till det faktiskt.

ESTEBAN WAS EATEN! haha men sååå sorglig också, när Ned dog på stranden så dog jag själv i soffan :'(

Svar: Oj vad kul! Haha ja just det <3 det var så lovely.
Ja det höjde betyget sååå mycket. Och ja, dog en smula inombords jag med. Vi måste prata mer om den när vi ses igen. Den var ju så rolig också!
Nora

2014-10-13 @ 23:23:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0