Warzsawa dag ett

För en gångs skull har jag varit rekordsnabb med att redigera bilder, denna gång från höstlovsresan till Warzsawa. Må så vara att höstlovet inte direkt var igår, men det är verkligen bra jobbat med mina mått mätt att jag redan nu har alla (that's right, a l l a) bilder färdiga och inklippta i inlägg. Det enda som saknas nu är bildtexter. Så här kommer nu första delen av bilderna.
Vårt flyg var försenat och själva bussen in till staden också så det hade hunnit bli nästan mörkt när vi kom fram. Men Warzsawa var fint ändå, här syns kulturpalatset, en byggnad som Warzsawa fick av Stalin. Men som de fick betala för helt själva ändå. Schysst kille den där Stalin, verkligen.
När vi gick omkring för att hitta rätt väg till vår lägenhet gick vi förbi en gullig bokhandel. Där stannade vi och köpte en karta, eller ja, pappa gick in och handlade. Vi andra väntade utanför och frös.
Snart var vi dock framme i den gamla delen av stan, vi skulle bo bara ett stenkast ifrån det här torget.
Verkligen så himla vacker plats.
När vi efter om och men fått nycklar till lägenheten och dumpat rullväskor gick vi och handlade mat. Hej hej! En trött res-Nora i basker.
Hittade dessa och ville verkligen köpa. Men lät bli. (dumt)
Efter att ha handlat mat, handlade vi mer mat. Fast på restaurang. Åt en så jädra god fisk att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Kul också att restaurangens dukar såg ut som sådana som ligger på gamla tanters bord. Mysigt.
Mammas efterrätt, en liten äppelkaka bara. Inget stort alls, nej nej. (Mamma ojade sig när den serverades eftersom den var bautostor?)
Min efterrätt. Återuppstod och dog. Först av att den var så god, sen för att den var så mäktig och att biten var så stor. 
Vissa var smartare och tog glass.
Gullig postlåda på väg hem.
Vi gick förbi ett skyltfönster med julkulor, fick sån julfeeling. Det var fantastiskt.
Hejsan.
Snart var vi hemma och kröp ner i sängarna. Var heeelt slut och somnade direkt.

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0