Andra dagen i Berlin

Just nu regnar det och solen skiner om vartannat. Jag har ätit lunch till frukost och redigerat bilder från andra dagen i Berlin. Så nu kommer dem! Håll till godo eller något.
Det blev morgon och dag två i Berlin. Vi gick runt och letade efter secondhandbutiker som jag fått tips från i ett repotage av Elsa Billgren i Elle. Men adresserna hade hoppat på sniskan och fel butik hade fått fel adress.
Så vi försökte hitta rätt och hamnade i Rosa Luxembourg-kvarteren.
Om jag varit själv utan familj hade ni funnit mig här tror jag.
Ost-Berlin i sitt sjukaste esse. Ja ja das ist gut, oder nicht? (Skoltyskan är visst också på topp.)
Älskar dessa skyltar? Så himla tillfredsställande med svarta versaler och hela den tillputsade finishen. Dör.
Sen kom vi i alla fall till rätt adress. Men då hade den butiken slagit igen och skulle flyttas två nummer bort. Om några månader. :) Livet ibland alltså. Varför så mysigt?
Vi gick förbi cyklar istället.
Och den här vackra, vackra bilen. Ville slå sönder ett fönster och starta den på olagligt vis.
Lite halvtrasigt hus sådär bara. Och again with the adressskylt.
Trött farbror på hus.
Grönskan alltså. Och tv-tornet som ett alltid närvarande utropstecken för denna vackra stad.
Fin gata.
Lite körsbärsblom. Förresten, här stod jag kanske i fem minuter för gång på gång när jag fick till en bra bild fräste en bil förbi och blockerade allt. Blev såklart argare och argare och stod envist kvar. Fick sedan springa ikapp min familj som knallat på.
Gift.
Till slut hittade vi i alla fall en jättejättefin secondhandbutik och jag fyndade den här fina kjolen.
Sedan tittade vi i lite andra butiker och hittade sedan ett snabbköp där mamma köpte nässpray. Vi stod utanför och även här tog jag bild på bild för att få till det perfekta ögonblicket. Här är det.
Efter detta var alla hungriga och vi gick till det här torget vid Hackescher Markt.
Köpte pizza (jag och systrarna) och kringlor (mor och far) på ett litet ställe och åt i solen.
När vi ätit upp och solat oss en stund tog vi oss hit för att titta på en bit av muren.
Vi slogs av detta makabra sätt att stänga inne och hålla ute människor. Skilja på människor kort och gott.
Dramatisk redigering. Men inte obefogad.
Vi tittade även in hos Checkpoint Charlie.
Och någonstans här tappade en låtsassoldat sin mössa som togs av blåsten. Mor min sprang efter mössan som återgavs till ägaren. Mammsen. <3
Vous sortez du secteur Americain. Lite oroväckande faktiskt, men det var nog meningen.
Efter att ha sprungit från regnet och tagit flykten ner i tunnelbanan åkte vi hit, till de lite mer futuristiska kvarteren. Har dock ingen aning om vad de heter så vill ni veta det får ni googla eller något. Där strosade vi i alla fall omkring en stund och försökte oss på ett konditori men personalen var sjukt snobbiga och elaka så vi stack.
Åkte tunnelbana igen.
Och åt mat någon annanstans. Här syns pappa på bild i full färd med att strö parmesan över sin pasta.
Jag åt pasta med skaldjur och upptäckte sedan att det även var bläckfisk i. Urk.
Vegis.
Tiramisu till efterrätt som var sagolikt god. Jesus kristus, jag ska begravas i detta.
Efter god mat tog vi oss tillbaka till våra kvarter och strosade hemåt till hotellet. Slut på dag två.

28

källa
Varför är det så svårt att skriva om lycka? Borde det inte vara lätt? Den vackraste känslan som finns borde få finnas i ord, den borde få en hedersplats någonstans. Kanske stol aderton.
 
Alla ord jag har bara sätter stopp för nästa, det stakar upp sig och det ända som finns kvar är någonslags melankoli. På låtsas såklart. För så fort jag försöker skriva något och försöker uppbåda mina få skrivarkunskaper och talanger, så hamnar jag istället i ett litet rum. Gråmålade väggar utan fönster. Utan ventil, utan frisk luft.
 
Varför måste det vara så svårt och varför räcker aldrig de ord jag har? 

Betty Draper

Har börjat titta på Mad Men och måste bara uttrycka min kärlek för Betty i form av massa screencaps. För er som inte tittar på denna helt sjukt bra serie: hur mycket på en skala från 1-10 hatar ni egentligen er själva? Sluta hata dig själv och börja titta nu!

Första dagen i Berlin

Första dagen i Berlin och efter flygresa och buss strosade vi runt ett tag på Alexanderplatz och sedan gick vi mot hotellet där vi lämnade tunga väskor.
Gick bortåt mot museum.
Men fastnade här för en liten historieredovisning som alltid av och med min pappa.
Pelargångar alltså. Och kolonner över huvud taget.
Sedan gick vi vidare längs vattnet.
Och gick på museum! Först tittade vi på väldigt vackra bilder tagna i Öst-Berlin när det begav sig, men där fick man tyvärr inte fota något.
Gammal gubbe som gjort något som ingen riktigt kommer ihåg men som får vara med ändå-staty. Eller så kanske han var jätteviktig och visst ihågkommen, men jag såg inte efter och ska jag vara ärlig så bryr jag mig inte heller.
Köpte fint vykort gjorde jag i alla fall!
Sedan fikade vi på muséets kafé. Drack god cappuccino och åt mastig chokladkaka.
Bra brud med vingar.
Hittade kristallkronor bland alla mossiga porträtt på (ännu en gång) massa gubbar. Ett av dem speglas i glaset här.
3/6 familjemedlemmar.
Fina kläder.
Sedan gick vi en promenad i en park och där träffade vi på den här lilla filuren. Så himla, himla gullig. Och hen var verkligen inte ensam, var man än vände sig (typ) satt en liten kanin i någon buske.
Vackra träd och grönskan som hade hunnit längre än hemma i Sverige.
Lite apokalyptiskt och mystiskt men fint.
Alltså älskar verkligen sådan här symmetri när allt stämmer så bra.
Någon slags påsklilja fast vit. (?)
Ännu en gubbe.
Och ännu en bild på grönskan.
Vi träffade även en häger och stod länge och tittade på när den fångade fisk. Naturen alltså, den är verkligen magisk. (<-- obs lite oseriös, un peu)
*dyker*
Sedan gick vi i riktning mot Brandenburger Tor.
Stannade dock här.
Bow down. Nej men skämt åsido, det var verkligen en mäktig konstruktion och känns fint att den fått stå kvar med tanke på vad den representerar. 
En demonstration pågick och jag blev lyrisk för kändes på något sätt väldigt historiskt med en folkmassa inte långt ifrån murens gamla gräns.
Kolonner igen, alltså! Alla dessa byggnader, älskar dem till månen och tillbaka.
 
Sedan gick vi tillbaka mot hotellet igen och den dagen var över.
 
Annars så rullar livet på, 26 grader i solen och avklarade körlektioner i ryggen. Nu är det inte långt kvar till sommarlov och på ett sätt känns det sorgligt, för då är det bara ett år kvar. Men självklart ska det bli skönt att få vänja sig vid sovmorgnar och värme och bara l e d i g h e t.

Girls unite

Har i och med att man alltid bör kritiskt granska sig själv, upptäckt att jag nästan bara lyssnar på låtar och band av och med män. Så ska det ju inte vara! Jag började därför sätta ihop en spellista med peppiga låtar av kvinnor. Hittills är de 10 låtarna typiska "you go girl!"-låtar enligt mig, de har inte nödvändigtvis sådan text utan jag gick mest på hur de låter och det faktum att "uuh den här tjejen ska man inte bråka med" alternativt känslan av att vilja knäa någon i takt med musiken... Hade till mitt försvar feministiskt självförsvar på idrotten idag, så är väl påverkad av det underbara. <3
 
Tillbaka till ämnet! Det är i grund och botten bara bra jädra låtar av fräna girls. Här hittar ni den och om ni vill tipsa om någon låt som passar in men inte syns till: säg till! Och om någon undrar så heter såklart spellistan Girlpower, för det är vad det är.

Lite konst

1. Ritade lite en dag och blev för en gångs skull riktigt nöjd. 2. Var på vernissage i helgen när mina vänner ställde ut, här syns Sannas vackra skulptur som både jag och Laura ville sno med hem.
 
Hade hör- och läsförståelseprov i engelska idag och de åt upp min sovmorgon så jodå är på skitbra humör. Kommer heller inte få utnyttja morgondagens sovmorgon eftersom jag har körlektion vid 8 (!!! så himla svintidigt verkligen alltså herregud).
 
Annars så skriver jag brev på franska, romananalys på svenska och köper smink delvis på grund av blå förpackning och det faktum att mascaran heter "Blueberry". Hoppsan.

The Cottingley Fairies

källor här
Har dessa dagar bestämt mig för att lägga tid på annat än att blogga, har hunnit med rätt mycket plugg faktiskt och tycker jag förtjänar en klapp på axeln för det. Idag hade jag körlektion och teorilektion, tippar på att jag har körkort kanske i höst (?). Vore verkligen så himla skönt och bra och bäst och underbart.
 
Alldeles nyss redigerade jag klart första högen med bilder från Berlin, tog kanske 50 minuter så jadå jag har ett liv och jadå jag använder min tid här på jorden bra... Ich habe prioriteringar och sådant tjaffs.
 
Bilderna ovan är sådana bilder jag önskar att jag tagit. Förutom sista till höger, den är med av andra mycket uppenbara skäl. Nämligen på grund av den helt fantastiska bakgrundshistorien om två kusiner som år 1917 tar foton med älvor. Vissa tror på dem men det visar sig vara en bluff och de har använt urklippta älvor som liknar illustrationer ur en barnbok. Men ändå står den ena kusinen fast vid att det femte fotografiet de tog var äkta ända in på 1980-talet. Om detta inte är en mycket fascinerande historia så säg.

Ett dygn

Har efter många om och men äntligen rensat bort onödiga bilder ur Berlinmappen. Så nu ska jag bara välja ut och sedan redigera en bunt med bilder från varje dag. Blir aldrig klar med någonting känns det som. Ett smakprov ovan får ni i alla fall från första dagen i Berlin.
 
Under det gågna dygnet har jag firat Valborg med ett mycket älskvärt gäng, vi har bland annat ätit hemmagjord, dödsgod pizza, dansat oss svettiga till musik bara vi tyckte var bra och slutligen vaknat upp hos Brinde efter en minst sagt händelserik bilfärd från Lindö till Herstadberg. Sedan har jag även hunnit med fika och häng vid F!:s demonstrationsplats, lyssnat på lite tal och sedan tagit en kaffe med Sanna innan jag åkte hem igen. 
 
Nu är jag så trött en människa bara kan bli och tuppar väl av vilken sekund som helst av både, du gissade rätt, trötthet och utmatthet men även... HUNGER. Snart börjar jag svamla om saker som är ännu mer ointressanta än det jag redan skrivit så jag sätter punkt här. Hoppas er Valborg var världsbäst!

RSS 2.0