Midnight in Paris

När alla ens favoritseriers tillgängliga avsnitt har tagit slut vänder jag mig istället till film, och den här morgonen såg jag Midnight in Paris av Woody Allen. En av de bästa filmerna jag någonsin sett, älskade den redan efter två minuters intro.
 
Filmen handlar om Gil som är på besök i Paris med sin fästmö Inez, han är en drömmare av rang som ångrar att han inte stannade kvar i Paris och därmed gav upp sin dröm som författare. Han vill som många andra, leva i en annan tid och drömmer om 20-talets Paris och en natt hamnar han i en bil som för honom till en fest i just, 20-talet. Han träffar alla stora litterära personligheter och målare under ett par nätter och under dagarna skriver han på sin ofärdiga bok. Samtidigt glider han allt längre bort från sin fästmö och under nätterna blir han allt mer fäst vid Adriana.
Adriana i sin tur drömmer om La Belle Époque, tiden innan första världskriget och en kväll hamnar de i en droska som för dem till Maxim's och senare till Moulin Rogue där de möter författare och konstnärer som hellre vill leva under renässansen. Där och då förstår Gil att var han än hamnar kommer människorna i den tiden aldrig uppskatta sin egen tid, vi drömmer alltid om det vi inte har och kan inte se till det vi istället har.
 
Jag vill uppmuntra alla till att se den här filmen, så himla vackert filmad och otroligt poetisk och tankeställande.

KOMMENTARER
Postat av: maja

åh den är så himla mysig!

Svar: Ja verkligen! Älskar den.
Nora

2014-01-28 @ 18:24:39
URL: http://bjorsne.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0