Parisdrömmar

tumblr
Vill så gärna byta till vårjacka nu, solen lyser ju ute! Fegade dock ur i morse och bytte tillbaka till den vanliga jackan, hängde in vårjackan i garderoben än en gång och svepde min sjal runt halsen. Men solglasögon har jag i alla fall med mig så lite vårkänslor får jag.
 
I övrigt så googlar jag lägenhetsannonser i Paris och kollar väderleksrapporter från samma stad. Önskar jag var där nu. Jobbade på något litet kafé kanske, serverade café au lait och crêpes om dagarna och cyklade hem på kvällen till någon liten studio i le 8ème arrondissement. Önskar verkligen att det var min verklighet.

Internet living

Jag lever i min lilla bubbla här på internet av vackra kläder, lägenheter och kreativitet (don't we all) och här är två ställen som ni hittar mig på då jag inte bloggar. Tumblr och Pinterest, har gjort det enkelt för er att hitta dit så klicka bara på bilderna ovan.
Kram.

Lovtisdag

I tisdags hade lovet precis börjat och min mor fyllde år. Så hon fick naturligtvis frukost på sängen, dock var vi andra tvungna att gå upp vid halv sex för att fixa med allting.
Men det var i slutändan värt det. Såklart. Sedan somnade jag om i mammas säng och gick upp två timmar senare för jag skulle åka till jobbet och lära mig kaffemaskinen, så nu kan jag göra både kaffe latte, caffe au lait och cappuccino!
Sen gick jag och mötte upp Sanna för en fika. Vi gick till kafé Kuriosa och hon köpte en bulle och en kopp kaffe med fri påtår.
Eftersom jag redan druckit så mycket kaffe på jobbet nöjde jag mig med en kopp te.
När vi fikat klart gick vi ut i det vackra vädret och styrde stegen mot Myrorna.
Sanna påväg tillbaka från Myrorna.
Hon köpte bland annat en fin byxdress och jag köpte en klänning med transparenta armar och paljetter.
Sedan tittade vi på både böcker och kläder i butikerna.
När jag kom hem tittade jag på lite serier och sedan kom mormor och morfar förbi. Med sig hade dem rosor och smörgåstårta.
Så.himla.gott.
Efter smörgåstårta, te och choklad åkte mormor och morfar hem och inte långt efter det gick jag och la mig och så var den dagen till ända.

Lördagen

Åt frukost med solen utanför fönstret och en dag med bio och restaurangbesök framför mig. Vad har ni gjort?

Why.png

12
Den här bilden är döpt till "why" på min dator och jag känner väl mest att det inte är så svårt att lista ut varför. För varför finns det så mycket vackra människor? Och varför finns det så mycket vackra bilder? Går sönder av avundsjuka inför både och.
 
(lyssnar på: Down by the Water - The Drums och redigerar bilder mitt i natten)

Mor min

Min älskade, vackra mamma fyllde år idag. Tack för att du alltid finns där, jag älskar dig så fasansfullt mycket.

Önskelista

1, 2, 3, 4
Vackert klädda kvinnor kommer utan tvekan att bli min död.
 
Nåväl just nu vill jag ha flöjande:
- skorna i förgrunden med öppen mittendel (suckade över liknande skor på Vagabond igår)
- svart kappa och svart, vitrutig klänning
- fler polos
- skillsen för att göra den frisyren

Bilder från staden

gamla bilder tagna med min iphone
Skulle gå från min tysklektion på Kungsgård till stan idag och tog vägen förbi konstmuseet och slogs igen av hur fint Norrköping är.
Men dagens sorgligaste är väl det faktum att jag för en vecka sedan fick veta att inträdet är gratis på konstmuseet och blev superglad över detta, men sen fick jag veta att det är stängt för renovering tills juni? Alla mina planer på att strosa runt bland konsten under sportlovet krossades brutalt.
Men vad gör det när ens stad är så fin? (pretentiös som få)

Pronto

Behöver mer 60-talskläder i mitt liv, pronto.
I övrigt skriver jag uppsatser till höger och vänster och har ångestkänslor över allt som bör göras innan jag äntligen får lov. Hur mår ni?

Grönt är skönt

källor
Önskar jag var en sådan som tog hand om växter, men jag är mer en sådan som lämnar dem åt en långsam och plågsam död. Men se så fint jag kunde haft det om jag hade brytt mig.

Klart slut

I helgen har jag övningskört och jobbat, fikat med Amanda och för en gångs skull gått och lagt mig i rätt tid. Men nu är jag så förbannat trött, funderar på att skjuta upp eventuell dusch till imorgon bitti. Min kropp har slagit igen för dagen, tagit ner öppen-skylten och spikat igen dörren.
Och jag orkar inte bända bort spikarna just nu, det tar jag också imorgon.
 
lyssnar på On Top of the World - Imagine Dragons även om jag inte är redo att hålla med om känslan just nu

Veckan som gått

Lite såhär har den gågna veckan sett ut för mig:
Häromdagen fick jag ett semlogram av Jonna så igår efter skolan knallade jag i regn och rusk iväg till Nelins för att hämta den. Sedan åt jag den framför ett avsnitt av Freaks & Geeks och var nöjd med min vecka. 
I torsdags satt jag och Molly kvar i salen för att plugga lite allt möjligt, jag läste till exempel novellen A Rose for Emily av William Faulkner (rekommenderar den! Lite ruggig, lite jobbig engelska men så bra) och då frågar vår mentor om hon ska hämta lite kaffe och kakor åt oss. Vi sa såklart ja så hon sprang iväg och plockade på sig detta plus två päron och ytterligare två kakor från lärarkonferensen. Bästa läraren någonsin, utan tvekan.
I tisdags såg jag ut såhär i nymålade naglar.
Och i söndags drack jag morgonkaffe med skummad mjölk (är besatt av skummad mjölk, skojar inte) innan jag jobbade sista passet den helgen.
 
noraibsen@instagram

KolliSON #2

Det är alltid en fröjd att se duktiga musiktreor uppträda tillsammans med den lokala symfoniorkestern.

Sådant som är vackert

tumblr.com
Tittar in för att visa lite vackra bilder bara. Varför händer det så lite för?

Den 3:e

Rokoko och nyklassicism, jugend och 1800-tal. Jag vill köpa böcker men har inga pengar kvar. Så istället läser jag dåliga tidningar och tittar på serier. En smula tragiskt är det allt.

Gammal outfit

Polo, H&M. Klänning, Asos.com
Såhär såg jag ut för några veckor sedan. Det var fredag och jag hade varit sjuk större delen av veckan, var egentligen fortfarande sjuk så gick hem efter halva dagen.
 
Jag har jobbat helga helgen och har nog aldrig varit såhär trött, är helt mör i hela kroppen och min rygg värker som tusan. Men det är rätt skönt att ha ett jobb ändå när allt kommer omkring. Ska nu försöka ta tillvara på de sista timmarna av helgen innan en ny skolvecka drar igång igen.

RSS 2.0