“The pain passes, but the beauty remains.”

Jag ser pinsamt lite film varje år, skulle gissa på att jag ser kanske fem filmer om året. Har helt enkelt alldeles för lite tålamod och intresse. Men i helgen såg jag i alla fall en riktigt bra en! Renoir, en fransk film från 2012, den utspelar sig i Frankrike under första världskriget och kretsar kring målaren Renoir, hans nyfunna modell Andrée, och soldatsonen som kommer tillbaka från fronten. Sedan blir sonen Jean kär i Andrée och därimellan får all kinds of trouble plats.
Fantastiska natursekvenser utlovas.
En snygg fransman.
Och som i typ alla franska filmer, naket. Så ja, om ni är riktigt förbannat pryda så kanske detta inte är filmen för er.
Fint foto över huvudtaget. Måste också varna för er som är känsliga att det förekommer bilder på döda djur, vissa som ska bli mat och vissa som är döda av naturliga skäl. (Lillebrorn i famljen står vid ett tillfälle och petar på ett dött djur, har glömt vilket slags djur det var eftersom jag höll för skärmen då. Kan ha varit typ en skunk eller grävling...)
Lillebrorsan, Co-co, är väldigt svår att tycka om vid vissa tillfällen, men man lider med honom trots allt med tanke på hur familjesituationen ser ut.
Grät som ett barn till alla kärlekscener där Jean är lite blyg och tafatt, otroligt gulligt. Och i kontrast till att Andrée är helt sanslöst frispråkig blir det så bra gråtmaterial. Se den så fort ni kan! Den finns på Netflix.

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0