Julmarknad

Idag skulle vi åka på julmarknad på Löfstad slott. Men först hämtade vi Elsa på stallet, och jag körde hela vägen.
E är medryttare på en annan tjejs häst, så ja, meet Rocky. En tinkerhäst tydligen, vad nu det är, som är hur gullig som helst och väldigt mogen för att bara vara 4 år, tydligen. Har verkligen noll koll när det gäller hästar, vet vad som är fram och bak och att man kan bli ihjälsparkad.
Elsa hade flätat manen på Rocky.
Det märktes att han var lite blyg när alla kom och hälsade, han höll sig liksom till Elsa hela tiden.
Gulleee.
Det är så himla fint därute och jag älskar att det är barmark fortfarande. Så himla skönt att slippa snön och allt slask som blir.
Sedan skulle vi vidare, här är mamma och pappa.
Så ja, vi satte oss i bilen igen, jag i förarsätet och sen åkte vi till Löfstad.
Så himla mysigt med julmarknad!
Det första vi gjorde var att fika, torra lussekatter och två pepparkakor med kaffe. Inget asbra fika, men det är omgivningarna som gör det mysigt, konstaterade vi.
Sen gick vi in på slottet, på köksvåningarna är själva marknaden.
Beundrade lussekatterna.
Och köpte varsin bulle (som vi ska äta upp snart, längtaaar. Pappa sa precis "vi äter dem väl om en halvtimme sisådär").
Så svag för dessa välvda tak alltså.
Mamma fyndade två likadana vaser. Rikigt fina tycker jag, lite kitschigt 60-tal typ.
Jag ville köpa den här men hade inga pengar. Tyvärr.
Taket i tvättstugan, därinne sålde dem tomtar (luvorna ser ni sticka upp till höger), men vi gick förbi förbi förbi, för sånna tomtar som de sålde, är vi inte intresserade av. Näpp.
Hittade två fina systrar vid ett fönster.
Far.
Fick äta lite smakprov också, kalvdans högst upp och ostkaka längst ner. Dööör vad gott det är, vi köpte kalvdansen och ska äta upp den imorgon.
På ett ställe kan man alltid köpa fina, hemstöpta ljus.
Sedan gick vi på övervåningen i de rum som grevinnorna och grevarna bodde i in på 1920-talet då den sista grevinnan dog. Det är så fint överallt men tyvärr råder fotoförbud, och eftersom jag är en typisk pliktmänniska som lyder alla regler, så har jag inget att visa er. Vill ni veta hur det ser ut får ni åka dit istället. Eller typ googla, för allt finns ju på google nowadays.
Det sista vi gjorde innan vi skulle åka hem var att handla godis.
Alla utom Saga köpte polkagrisar, 3 av 4 polkagris-köp alltså.
Köper alltid annars en sur rem eller dylikt, men nu köpte jag polkagrisar istället! Så.himla.gott. Äter bara de här som är "på riktigt", aldrig de från mataffärer som är alldeles mjöliga och rosa, de smakar apa.
Saga var nöjd med sina köp.
Sedan sa vi hej då till slottet och gick mot bilen, packade in oss och jag körde hem. Gå på julmarknader borde man göra varje lördag!

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0