Nytt att läsa

Ända sedan jag var liten och prenumererade på Barnens bokklubbs tidning har jag älskat att få hem bokpaket. Att få packa upp kartongen och plocka ut splitternya böcker som ingen annan bläddrat i. Som jag snart ska läsa och ta del av. Jag vet att den hållbara utvecklingen knappast jublar nu, men jag har lite svårt för att köpa böcker secondhand på grund av dessa bokpaket. I alla fall nya utgåvor. Ska det vara secondhand ska det vara ja, gammalt. Annars får det vara. (Jag tror ni är likadana om ni tänker efter, man tycker ju inte en tröja från H&Ms förra säsong är lika kul att hitta som en tröja från säg, 60-talet.)
 
I vilket fall som helst ska jag snart få uppleva känslan av att hämta ut ett bokpaket på posten, packa upp det och ställa till rätta i bokhyllan. Jag har nämligen beställt dessa tre ovan! Ser fram emot att få läsa dem såsåså mycket. 
 
Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson handlar om hur jobbigt det är att vara olyckligt kär och ta vara på varenda liten tvetydig hint och syna dem i sömmarna tills de spricker.
Åren i Paris av Paula McLain är en bok om Hadley, Ernest Hemingways fru, och om hur hon följer med sin make till Paris på 1920-talet. Äktenskapet kretsar snart kring Ernest och hans skrivande snarare än de två.
Paul Austers Den röda anteckningsboken är små korta, sanna berättelser ur författarens liv. Det var min vän Sanna som rekommenderade den och jag som sedan innan gillar böcker uppbyggda på det sättet blev intresserad direkt.
 
Nu får de komma på posten snarast möjligast.

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0