En fattig liten riddare

På söndagar kan man dricka mjölk och steka pannkakor till lunch, och en fattig riddare bara för att testa. Och så kan man tänka att "gud vad gott det var med fattiga riddare, det ska jag göra någon mer gång".

En kulturnatt

Den 28 september var det kulturnatten i Norrköping. Och jag har haft så himla, otroligt roligt. 
Ibland händer sådant som man inte riktigt tror händer en själv. Till exempel ravedans på gamla torget bland okända människor till okänd dj, eller att man går förbi en diktläsningslokal och köper en klänning som hänger i fönstret för en cigarett och 116 kronor. Att man på ett par timmar får nya vänner och hamnar bland graffitimålningar framför rådhuset.
Eller att man för första gången lyssnar på en väns band, Balkan Bag Pack, 10 killar som spelar musik så bra att man inte vet var man ska ta vägen. Så då tar man inte vägen någon stans. Man stannar där bland folk från ens älskade skola som är minst lika glada som en själv och man dansar och hoppar till musik som man aldrig vill ska ta slut. Man ler mot vänner genom publikhavet och man viskar till sig själv att det här, det här är det enda som spelar någon roll.
Att man är lycklig. För det är man ibland. Ibland är man riktigt jävla lycklig.

Skolans sju faser

Presenterar i brist på annat sju stycken bilder som sammanfattar mina känslor under lektionstid och i skolan rent allmänt.1. Jagvillintejagvillintejagvillinte. Alternativt "jag har fått massa arbete och det är prov på hela mitt liv om 5 minuter."
2. Jag skiter i det här och tar fula bilder på mig själv istället.
3. Nej det händer inte. Det händer inte alls.
4. Ja, prata på du bara men just nu är väggen mer intressant.
5. Att kolla på serier till halv tolv var VERKLIGEN EN SKITBRA IDÉ.
6. Jaha någon på Twitter hatar visst också tidiga mornar, intressant intressant...
7. The one where you sträcker på dig och klagar över ont i själen.
 
Take it with a nypa salt please, gillar faktiskt skolan också. Så här är en sista bild som summerar mig de lektioner som handlar om något som är intressant eller kul:
 
Nu ska jag laga mat, plugga och sedan dra iväg för att träffa ett fint gäng på Broadway. Puss!

En fredag bland alla andra

Infofilm om det engelska språkets utveckling i biblioteket, frost i gräset, kyliga skor och tunna jackor. Historielektioner om antiken, tyska 0-20 och kalla öron. Hej höst.

Saying nothing, that's enough for me

I förrgår. Jag pluggar fakta om antiken, filosofer hit, kulturarv dit, kolonner på tempel och mosaiker av vardagsliv dit. Men det går bra och jag lyckas för första gången ta tag i saker i tid. Så himla skönt. Och så himla värt.
 

Ett skepp kommer lastat med fina bilder

tumblr
Lite bilder jag gillar just nu. Gråskalor, fina plantor, ränder, polotröjor, fräknar (saknar mina egna som bleknat för länge sen...), blommönster och fina färger.
 
Happy tuesday förresten! Jag slutar tidigt, har spelat badminton på idrotten (älskar badminton) och ska fika med två favoriter.

Sh-sh-shake while you're at it now


Kjol från Asos.com, tröja från Zara och skor från DinSko.
Tisdag igen och jag har sett ut såhär. Ingenting speciellt har hänt idag, mer än att jag hämtade min cykel på reparation och att jag fnittrade så mycket i matsalen att jag spottade ut kolsyrat vatten över mig själv... Hoppsan. Så allt som allt har det ändå varit en bra dag hittils, och snart blir den ännu bättre för snart ska jag åka och dansa. [insert stort rött hjärta] Kram.

En söndagskväll

På söndagskvällar kan man leta upp sina glittriga sockor för att sedan krypa upp i sängen.
Väl där kan man måla fula blommor med pastellkritor och lyssna på musik.
Eller skissa lite.
Sedan kan man också varva detta med kultur- och idéhistorieplugg...
... om antiken och Greklands och Roms storhetstid.
 
Och efter det kan man krypa ner i sängen för att så småningom sova.

Lite vardag

 
Fyra instagram-bilder från den senaste tiden, heter noraibsen där förresten om ni vill följa.1. Väntade på att personalmötet skulle börja och fördrev tiden med att läsa Lolita. 2. Dricker te om kvällen.
3. Handlade lördagsgodis, en påse med gelatinfritt åt en syster och en påse med gelatingodis för oss som äter det. 4. Hade favoritblus från Topshop på mig i måndags (tror jag...) och var allmänt nöjd och glad.

Sådant som är fint

källor
Vill klippa gardinlugg, köpa klänningar i 60-talssnitt, söta blusar och skriva "GIRL GANG" i feta bokstäver på ryggen.
 
Annars då, har lämnat in min cykel på reparation eftersom mitt bakhjul sitter snett och cykelkedjan hoppar i tid och otid, och sen har jag druckit kaffe och lyssnat på Bob Dylan. Och det var det. 
 
Igår hängde jag med världens kanske bästa klasskompisar hemma hos Molly, lyssnade på musik och pratade tills klockan slog ett och jag åkte hem för att sova. Så fin fredag, skulle vilja använda ordet perfekt, och det tänker jag göra också. Det var en perfekt fredag.

In five years time

outfit from a long time ago, kjol från asos och blusen är min moders
Herrans bra kvalle på bilder eller hur (cut for Nora).
 
Nåväl, imorgon bittida har en viss tös skoljogg och jag är redan superkritisk till mitt beslut att försöka jogga och jag vet hur det kommer sluta. Nämligen med att jag går runt tillsammans med två andra töser och bara hatar allt och speciellt existensen av ordet "träning" och dess innebörd.
 
Mysig fredag som man ser fram emot. Vänner att le med i all ära men man vet att det är på riktigt när man kan både skratta och hata tillsammans... eller

And there is no place I'm going to

Och man lyssnar på Bob Dylan, gråter vid motorvägar och vägrar inse att man endast efter en månad av skola vill bort igen, man dricker te om kvällen och försöker att inte se på världen med en allt för kritisk blick. För höst är fint, färgglada löv är fint, kaffe på maten i kaféet är fint och att ha vänner att skratta tillsammans med är fint. Och så fortsätter det.

A guide to love, loss and desperation

Det här borde ni verkligen lyssna på. Alltså, verkligen. Så klicka på bilden för ni kommer inte ångra er. Min personliga favorit är "Moving to New York". Ok hejdå.

Här kan man bo

källa
Mamma jag flyttar nu.

I'm fine, I really am

Skitigt hår och en helg fylld av jobb. Svartvit och fylld av vad jag skulle vilja kalla en känsla av att allt ändå är bra. Det jag har, det jag är, det är bra, det räcker för mig. Jag kanske bara har 81 kronor på kontot, jag kanske inte har de finaste kläderna, jag kanske inte har en perfekt kropp. Men det räcker. Och det är bra.

Försiktigt morgonljus

Och man tar sig till skolan, cyklar genom parken där det sköra solljuset strilar ner genom träden. Sipprar ner för stammarna och färgar flugor till guld i motljuset. Och där och då, i dimman mellan sömn och vakenhet, mellan motljus och guldgula löv, där och då, inser man att livet inte alls tar slut när sommaren gör det. Livet packar inte ihop som en flyttfågel, det flyger inte långt, långt bort. Det stannar här, precis här. Men det blir svalt, krispigt som ischips, och man ser inte längre allt som genom en grumlig flaskbotten.
Men det gör inte något, för nu kan man andas, se allt som det verkligen är. Man kan komma över stickande tankar, hoppa över de hinder som gnagt i en hela sommaren och äntligen, äntligen få vara sig själv och försvinna i vardagen.
Så när ljuset försiktigt klättrar över daggvått gräs och cykelns hjul snurrar fortare än någonsin förr, då ler man. Då ler man och tänker att hösten kommer bli det bästa som hänt en. Kanske någonsin.

Vackert men trådsmalt

 
 
Valentino fall 2013 ready-to-wear. Älskar dett! Fina kappor, kragar, spets, smala skor och raka linjer. Stort minus dock för trådsmala modeller (är det ens fysiskt möjligt att se ut så utan att gå sönder? tveksamt.)

Bleu et vert

Kofta, Indiska. Kjol, asos.com. Skor, DinSko.
Ja såhär såg jag ut idag! Väldigt enkelt men jag gillar kombinationen grönt och blått.
Om två timmar ungefär ska jag iväg på danslektion och försöka ignorera det faktum att jag är halvt om halvt förkyld. För jag saknar att dansa.
Nåväl, jag hoppas ni har haft en fin tisdag! Kram

Dot, dot, dot...

Kjol från H&M, t-shirt från asos.com och skor från DinSko.
Såhär såg jag ut igår, en helt vanlig skoldag med idrott och tyska som sista lektion och sedan avslutade jag dagen med en lång fika på Wayne's med Marika. Som vanligt.

Spindeln i nätet

Om kvällarna brukar jag få besök av en ganska stor spindel som sätter sig i sitt nät utanför mitt fönster. Och jag som uppskattar ett öppet fönster stänger det noga, för visst är det fint att den sitter där ute. Men jag vill helst inte lära känna den närmre. Det klarar jag mig utan tack så mycket.
 

White rose

Jag är hemma och sjuk idag, har ingen aptit, ont i huvudet och helt matt i kroppen. Det är för mig oförståeligt hur en människa kan vara så fullkomligt dränerad på energi som jag är just nu. Jag orkar verkligen inte göra någonting? och det tog mig tre hela timmar att få i mig två mackor. Så nu sover jag, tittar på serier och vilar.

RSS 2.0