Klänningsdrömmar

asos.com
"Mycket vill ha mer". Mer av klänningar alltså, och helst dessa två. A-linjeformade med så himla fina mönster. Synd då att de tillsammans skulle kosta 6083 kronor. För det har man ju... Det kan man ju lägga på klänningar...
 
Förresten så ska jag snart ta tag i fler bilder från resan till Frankrike under höstlovet, (herregud, snart är vi framme vid ett nytt lov) jag lovar!
Ha en fin torsdag.

Fina bilder

tumblr.com
Lyssnar på jazz, skriver idrottsrapport och pluggar tyska. Är inte livet underbart...
Önskar jag hade ett intressant liv att skriva om, där roliga saker hände, där jag hade ett intressant jobb som jag älskade och som jag kunde berätta om.

So dapper

När tidningen LIFE Magazine skulle fota i gängkvarteren i Los Angeles ett år efter ett utbrott av gängkriminalitet, blev det inte riktigt som de hade tänkt sig. För istället för att fånga de hemska efterdöljderna av utbrotten, blev det mer som ett repotage om kläder.
 
När man vet att dessa unga män inte har haft ett enkelt liv blir allting sorgligt, men om man inte visste det hade de kunnat vara vilken snyggt klädd kille som helst. För låt oss vara ärliga, de är utan tvekan sjukt snyggt klädda.
 
Här kan ni läsa mer om detta och den här sidan har så, så många fler repotage om glömda ungdomsstilar som absolut är värda att kolla på.

Höst och vinter

tumblr.com
Stickat, varma drycker, mörkt nagellack och torkade växter hör vintern och hösten till. Så det är vad jag bjuder på nu.

Lavendel

Fotade lavendel på en fransk klostergård.
Har för mycket i huvudet just nu, inte bara skola och sådant som måste göras, annat också. Och jag orkar bara inte det just nu, är inte gjort för det här. Men frågan är om någon överhuvudtaget är det.
 
Och jag drömmer mycket, konstiga drömmar om människor jag kände. Människor som jag nu (pliktskyldigt) följer på sociala medier. Vad gör de i mitt huvud? 
 
Det enda jag vill är att sopa bort allt som tar tid, bort med jobbiga tankar och bort med jobbiga drömmar. Lite lugn och ro i skallen är vad jag behöver. (Drömma kan man ju alltid göra)

Gott och blandat

1 och 2, google. 3, min instagram. 4, tumblr. 5 och 6, sara. 7 och 8, min polyvore.
Det blev söndag igen och jag kände för att visa er sådant jag gillar, i bildform naturligtvis. Som en gott och blandat-påse ungefär.

Fredagsinspiration

källa
Just nu gillar jag svartvitt, kjol och blus (fast i och för sig, kjol och blus gillar jag alltid), mjuka tröjor, knästrumpor (måste gräva fram mina egna) och enkla väskor (som jag helt ärligt, är i stort behov av). Gillar dock inte regn och rusk men det kanske hade varit lite mer acceptabelt om jag hade haft ett fint paraply. Men det har jag inte.

Blommig blus

Blus och kjol, secondhand. Kofta, egentligen från H&M men köpt på Myrorna för typ... 45 spänn och vem säger nej till något sådant liksom?
Hade på mig detta igår förresten, så skriv ner det nu för det är viktigt. Imorgon är det fredag vilket är nice, något som inte är nice är detta: smutsigt hår och för lite energi för att göra något åt det. 
måste.sova.nu.innan.jag.går.av.på.mitten.

Materiellt

Sådant jag önskar att jag ägde, allt från Zara.
 
På tal om precis inget alls så har jag efter många om och men och några hundra ångestattacker äntligen skickat in ett religionsarbete. 7 sidor av skit ungefär. Nu ska jag återgå till att drömma om matieriella ting, vi hörs väl.

Överdriver min tristess

Grävskopor utanför fönstret, tyska meningar på bordet. Varför är allt en skiva som hakat upp sig? Varför spelas samma dag upp framför mina ögon hela, hela tiden?
 
jag vill bort, jag vill se något nytt
 
Franska böjningsformer, världsreligioner, någon viktig gubbe som gjort något viktigt...
 
jag vill bort, jag vill se något nytt
 
Man ska leva i nuet men det går fan inte att leva om man stängs in här.
 
förlåt jag överdriver, det måste vara kylan.

En utställning

Idag efter skolan blev jag tvungen att vänta på min vän Amanda, istället för att bara sitta still gick jag därför till cafét där jag jobbar, pluggade en stund och valde sedan att titta in på utställningen Jobbcirkus. Jag jobbar nämligen på cafét på Arbetets museum så det var ju lägligt.
Fint draperi.
Jobbcirkus handlar om gymnasievalet, det faktum att man vid 15/16-årsålder gör ett val som mer eller mindre avgör ens framtid.
Så bra, så fin och så smart utställning.
Oooh rök. Den var väldigt kall förresten.
Och såhär såg jag ut dagen till ära, hej hej.
Vackra detaljer, och ja, det är viktigt att utställningarna är estetiskt tilltalande.
Otroligt snyggt och smart sätt att kasta ljus på de viktiga faktorerna när man gör sitt gymnasieval.
Ja, och sen gick jag och Amanda och fikade och nu ska jag lyssna på ny bra musik jag hittat tack vare Jesper (<3) och plugga idrottsteori (</3).
Hej då!

En sådan dag

Jag har lyssnat på jazz hela dagen. För att det är en sådan dag idag. Och jag borde ha pluggat, tagit tag i mitt liv och i min framtid. Men det är inte en sådan dag idag.
 
Överbliven glögg, pepparkakor i skåpet över frysen, soffgruppen och en allt mörkare himmel utanför fönstrena.
Det är tyst i huset och jag rycker till vid ljudet av fyrverkerier utanför. Vad jag tror är fyrverkerier. Vad jag hoppas är fyrverkerier.
 
Men jag får inte bli för van vid tystnaden, för då kommer jag bli alldeles överkörd av alla ljud som snart är hemma igen.
 
Och det är en sådan dag idag och jag skulle helst se att alla dagar var såhär.

Frankrike s01ep02

Andra dagen i Frankrike skulle vi gå en liten vandringsled upp till en kyrka och sedan en till liten led i omgivningarna runt.
Vid bilen blåste det och var kallt men när vi kom in bland träden blev det riktigt varmt.
En liten kryddträdgård.
V <3
Bra utkiksplats.
Snart kom vi fram till kyrkan.
Vackra mamma.
Inne i kyrkan fanns denna tjusiga vägg.
Snyggt inrett.
Ett eeh... mycket fint vykort på en snubbe som jobbade där... Väldigt oklart alltihop.
Sedan gick vi vidare.
Lilla V igen.
Så jädra fotogenisk natur.
o m g so amaaaazing
När vi kom upp lite högre bland bergen (låter som värsta hard core-vandringen men det var det inte) tog vinden snart tag i oss.
Vingård med tillhörande pedantiska rader av vindruvor.
Långväga åt ena hållet.
Långväga åt andra hållet.
Långväga åt eh... neråt.
Och uppåt!
Pappa.
Sedan åkte vi en bit med bilen till en liten, liten stad.
Där det bland annat bodde en söt men skygg katt.
Familjen.

Kallar denna "böcker framför blå dörr". För det är vad det är.
Franska byar alltså, det är något extra.Vi skulle såklart (eller prompt, brår på hur man ser på meningen. Antingen på ett sätt som indikerar att man ville gå upp eller blev tvingad. Hint: det var det andra. Jag ville inte) upp i ett torn. Faktiskt det som syns i den vänstra bilden här över.
Här är vi på väg ner igen. Jag fotade inget däruppe för det blåste alldeles för mycket, man kunde knappt hålla upp ögonen. Ja, så mycket blåste det faktiskt.
Ännu en kyrka...
Hamnen.
Sedan köpte mamma och pappa dyrt kaffe i små, små muggar på ett litet konditori. Eller ja, ett pâtisserie.
Jag suktade efter alla goda bakverk.
Men pappa hade redan köpt någon slags äppelhistoria på morgonen.
Dem avnjöt vi i bilen i skydd från blåsten.
Som sagt, små små muggar.
Förevigade stunden.
Efter det åkte vi hem, slappade, lagade mat hemma och åt glass och spelade spel.

Tre stycken böcker

Tre stycken böcker jag använder ofta just nu. Längst ner min religionskunskapsbok, som jag helst inte vill använda, men måste. Sedan kommer min nya skrivbok som jag köpte för 30 kr på TGR, jorå. Och sedan sist och faktiskt, minst, men inte dålig för det; Sommarboken av Tove Jansson. Så väldigt fin, liten bok om kärlek till sommaren och en berättelse om en farmor och ett barnbarn och dennes far som bor på en ö i finska skärgården. Älskar den.
 

Förkylning

tumblr
Gick hem från skolan idag för att jag lyckats bli dunderförkyld. Hade alltså bara grafisk illustration (ett av mina favoritämnen) och sedan cyklade jag hem. Har sedan dess stekt pannkakor, tittat på Vänner, målat naglarna och sovit. Sånt som gör en gott när man är sjuk alltså.
 
Tänkte ta tag i lite saker som behövs göras, ja alltså skolarbeten, men det är tveksamt om jag orkar göra det. Känns som typiskt önsketänkande från min sida. Bjuder i alla fall på lite fina bilder från tumblr, som vanligt...
Kram på er så hörs vi snart.

Frankrike s01ep01

Ja nu äntligen tänkte jag visa bilderna från min Frankrikeresa för er! Vi kör såklart i kronologisk ordning och börjar med första dagen.
Ja, vi landade en skaplig tid, hämtade hyrbilen och åkte iväg. Vi åkte igenom en stad på vägen mot Narbonne som var så fin och jag öppnade fönstret för att knäppa lite bilder på de vackra och trasiga husen. Älskar sådant, lite u-land liksom.
Ganska snart var vi framme i den väldigt lilla, men fina staden Narbonne.
Något ni kommer få se mycket av är skyltar. Så bered er på det.
Vi hittade till slut huset vi hyrde. Alltså! Så himla konstigt hus, tre våningar med massa rum och alla förutom de två minsta systrarna kunde få ett eget rum (av fyra totalt alltså).
Hej hej, nu får ni se den här bilden igen.
I alla fall, det var som sagt ett konstigt hus. Men inte bara för att bara var så stort. Utan för att det överallt låg en liten ängel, en silverbricka med spetsduk och pärlor eller en kruka med vita blommor. Alltså jag menar verkligen överallt (vi snackar vita "antika" bystar med pärlhalsband på sig, det är på den nivån den låg). Men jag hatar sådant och skyr det som pesten, därför visar jag er istället de, enligt mig, vackra detaljerna i huset. Men om ni ändå vill ha lite visuella hjälpmedel ser ni en skymt av det i spegeln på bilden över denna, alltså min egobild. Det vita i bakgrunden är en fågelbur fylld med gröna växter, pärlor och änglar...
Köket.
Hallen/vardagsrummet.
Sedan fanns det även en superfin bakgård men en uteplats i lite marockansk stil.
Såhär fin var den!
Den här lilla kranen/fontäntjoflöjtet låg precis på gränsen mellan för mycket och snyggt. Men jag bestämde mig ganska snabbt för att jag gillade den.
I ett av sovrummen högst upp i husen fanns det så många fina detajler kvar av tiden då paret som hyrde ut stället fortfarande hade döttrarna sina kvar i huset.
Yes we can! (bästa dörren med massa bra urklipp för övrigt)
Här ligger vi och guppar på gränsen igen.
Ja, och hattar fanns även de överallt. Halmhattar med krås och blommor på. Det hängde minst två i varje rum och hall i hela huset.
Efter att ha spridit ut våra saker lite och bestämt oss för våra rum gick vi ut. Här ser ni en del av våra turkosa fönsterluckor och den lilla, lilla butiken precis bredvid. Près d'ici. Nära här eller precis här på franska. Vilket ju beskrev det hela väldigt väl.
Ja vad ska jag säga. Jag var så lycklig över att vara tillbaka i Frankrike. De speciella och flagnande träden heter plataner och jag älskar dem så himla mycket.
Som sagt, så lycklig.
Efter en stunds letande hittade vi en resturang på torget och beställde pizza. Mammas naglar matchade vinets färg på pricken.
Jag läste under resan ut Alltings början av Karolina Ramqvist. Så sjukt bra och tankeväckande bok, men det tar vi mer om senare.
Min pizza med tomat, chevre, mozzarella och svarta oliver. Så.himla.god.
<3
Efter maten gick vi runt lite i staden och tittade bland annat på en liten del av en supergammal romersk väg som blivit kvar efter att de lämnade Narbonne. Ja, romarna alltså.
Pappa och en ny duvkompis.
Saga och mamma.
Sedan gick vi och tittade på en kyrka/kloster som låg väldigt centralt. Och nej jag kommer inte ihåg om det var ett kloster eller bara en vanlig kyrka. De blir efter ett tag så många att jag blandar ihop dem och let's face it, de ser alla likadana ut ändå.
Men en sådan här hade jag inte riktigt sett förut så den förevigade jag.
The typical kyrkfotografi.
Pappa färgmatchar nån... gardin.
Ett litet altare.
Alltså det där med skyltar och typografi kunde de i Narbonne. Och eftersom jag är en typsnittsknarkare av högsta rang gjorde detta mig mycket glad.
Vi gick en bit till.
Vackra hus.
Lite roliga och fina detaljer. Alltså!!!! Kan vi diskutera denna skylt? Som sagt: de äger på skyltar. Och bild 2 visar ett lite 70-tals inspirerat kartonghus som mitt hjärta klappade lite extra för.Sedan gick vi och satte oss i bilen för att åka och handla mat och efter det var första dagen till ända.
 

Sen senast

... Och så skedde det så att jag klippte lugg. Alltså! Är så himla nöjd och glad, vad var jag ens nervös över?
 
(och så skedde det ju även så att det internet som vi blivit utlovade i vårt hyrda hus i Frankrike inte fungerade alls. Därför har det stått tomt här, förlåt. Men nu jävlar ska ni få se på andra bullar för jag har ungefär 79 stycken redigerade bilder för varje dag som står och trampar utanför ytterdörren och snart ska de bli insläppta här på bloggen och få ta plats i strålkastarljuset (lol) och det låter väl bra?)

RSS 2.0