Första dagen i Skåne

För bara några timmar sedan kom jag hem från Skåne, det har varit så himla skönt och att gå tillbaka till skolan imorgon känns lite surt. Men som tur är mjukstartar jag sista veckan med sovmorgon och vandring i staden med tvåor, treor och klasskompisar.
 
Hur som helst, här kommer en liten del av bilderna från första dagen i Skåne!
Första stoppet på vår bilfärd till Skåne var vid denna kyrka, där fikade vi och pausade en stund. Sträckte på benen och annat som behövs när man ska åka bil länge.
Efter ganska många timmar av bilåkande var vi framme vid staden Kristianopel och havet...
... Där festade vi på en hejdundrande picknickmatsäck. Vi satt vid en uppvärmd stenmur nära stranden och det var sådär löjligt mysigt.
Sedan var vi såklart tvugna (läs: pappa var) att titta in i kyrkan och gå ett varv på kyrkogården också.
Efter ytterliggare några timmar var vi framme vid vandrarhemmet i Haväng. Vasstak, kullerstensbelagd innergård, korsvirke och gammal ladugårdscharm i en enda röra mitt ibland de gröna Skånska kullarna. Det kan inte bli bättre.
När vi kom fram var vi hungriga så efter bäddning av sex stycken sängar i vårt lilla, lilla rum gick vi och grillade på stranden. Varför min käre far bär en tänd engångsgrill i handen är en historia för sig, men här kommer den i korthet. Pappa hade glömt tändstickor och tändare, ingen på vandrarhemmet hade att låna ut och det fanns inte i köket. Det löstes genom att pappa använda cigarettändaren i vår bil och sedan bar den ned till stranden. Japp, så kan det gå.

Vi åt i varje fall två korvar var och fick besök av en häst eftersom hästarna får gå fritt på en väldigt, väldigt, väldigt stor markyta eller en väldigt, väldigt, väldigt stor hage om man så vill.
Sedan blev vi trötta och gick hem medan solen gick ner bakom kullarna.

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0