Vi är framme i Bath

Imorse gick vi upp tidigt, tåg tåget till flygplatsen, hyrde en bil och började nervöst åka på motorvägarna. Mamma och pappa satt och nästan hickade av nervositet i framsätet och mamma upprepade hela tiden att det kändes lustigt. Vänstertrafik är ett jädra sattyg alltså.
Efter några timmar i bilen och ett snabbt stopp vid en mack för att äta mackor (hehe kul med liknande ord...) var vi framme i staden Bath. Och efter att ha lämnat grejer i vår fina lägenhet, så gav vi oss i vanlig ordning ut för att titta på staden.
Den var mycket fin och sådär löjligt brittisk så man fick nypa sig i armen för att inte tro att man hamnat i någon brittisk serie. För just så stereotypiskt gulligulligt och überbrittiskt är det.
Sen gick vi såklart in i kyrkan också. Finns det en kyrka i staden, har vi varit där. Det slår aldrig fel.
För något år sedan hade jag stampat sönder kyrkgolvet av irritation för att vi var tvugna att gå in i "en till jävla kyrka!!" meeen jag har lärt mig att acceptera att det är så det är. Vi är en kyrkbesökande familj och det är okej.
Sen gick vi och åt pizza. Synd att de aldrig är speciellt fotogeniska, pizza ser mest äckligt ut. Som om någon ätit något gott och sedan kräkts upp det. Bra ändå att det smakar desto bättre. Min var himmelskt god.
Pappas var dock raka motsatsen. Väldigt snygg, men äcklig. Fast han tyckte förstås den var god och tur var väl det.
Hej mamma.
Efter maten gick vi på museum. Bath är nämligen värd åt varma källor som romarna upptäckte för tusen-tusen år sedan när de krigade och härjade i Europa. Och de tog förstås vara på dessa källor och byggde en helt underbart fin badanläggning som finns kvar till viss del.
Såhär tjusig är den största bassängen. På romarnas tid fanns det även ett stort, välvt tak över hela området. Det är tyvärr borta sedan länge så man fick försöka fantisera lite på egen hand.
En rolig skylt bara.
Fina blommor vid en lite mindre bassäng.
Och en lyckodamm med mynt i som såg ut som en stjärnhimmel.
Efter två timmar gick vi hem, då var klockan tio och muséet hade precis stängt.

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0