Sluta tabubelägga

Om det finns något som får mitt blod att koka av ilska så är det när man tabubelägger saker. Och det finns en sak som blir tabubelagd om och om igen. Hur naturligt det än är.
Mens. Om du känner dig lite illa till mods nu när du ser ordet stå där, fetstilt och allt, bör du tänka om. Fort.
För att tabubelägga något som är naturligt och som man inte rår på är så satans fel. För när man börjar hyscha kring mens blir det skämmigt, och att skämmas över att man har mens, att skämmas över att fråga kompisen om en tampong/binda och sedan så tyst man bara kan öppna paketet av plast kring bindan på skoltoaletten, det är fel. Jag ska hur öppet som helst kunna ropa till min kompis på andra sidan korridoren att "oj hoppsan, jag fick visst mens nu har du en binda?" och det ska väcka samma uppmärksamhet som om jag frågade efter ett suddigum. Alltså ingen alls.
 
Och bilden ovan som jag ritade för någon dag sedan och la ut på Instagram ska inte väcka någon uppmärksamhet heller. För vi måste sluta tabubelägga något som ingen av oss egentligen kan rå på.
Och ni "sköna snubbar" som frågar en om man har pms när man har mens: JA det har vi. För om du kan fortsätta helt som vanligt när du tappas på blod och fungera normalt utan värktabletter, ja då vill i alla fall jag ge dig ett pris. DET ÄR KLART DET PÅVERKAR MITT HUMÖR NÄR JAG TAPPAS PÅ BLOD twittrade jag argt i fredags kväll när jag mådde som sämst och hela livmodern vände och vred på sig.
 
Det är inget kul att ha mens, det är inget kul att förstöra underkläder, lakan, strumpbyxor och byxor. Men det finns inte så mycket att göra åt det. Man ser till att ha bindor med sig och tar en värktablett. Och detta ska vi kunna göra utan att någon jävel säger att det är äckligt eller skämmigt. Det är obehagligt visst, men det är fan inte skämmigt. Så håll tyst annars trycker jag upp tampongen i käften på dig. : )

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0