Nog med inspiration

Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att vara nöjd. Nöjd med sig själv, med sitt liv, med nuet, med sina val. Jag vänder och vrider på hela min existens, mitt liv ligger konstant under luppen och jag jämför allt med allt. Det är tröttsamt och allt jag till sist har kvar är en gnagande känsla av att jag inte duger. Att jag inte duger till någonting. Alls.
För mitt rum är inte kliniskt städat som i inredningsbloggarna, min garderob är inte genomtänkt och innehåller inte några basplagg, mitt liv inte lika spännande och min mat är inte lika god.
Och hela den här karusellens källa har ett namn, och det är inspiration. Ångest förklädd till inspiration, utstyrd i en peruk av bloggar och solglasögon av vackra bilder på mer lyckade människor.
I rätt mängd är inspiration fantastik, den får oss att testa nya saker, får oss våga klä oss som vi vill eller hitta en ny konstform. Men i för stor mängd får vi bara ångest. Och ångest över mitt liv, det kan jag vara utan. För jag är med än nöjd med den beskärda del ångest jag redan har. Tack och bock.

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0