Besök i Norrtälje

För några veckor sedan (eller många? jag har glömt) åkte jag och min familj till Norrtälje. Det första vi gjorde var att äta här, på Åtellet.
Jag åt kyckling med potatis i någon slgas grädde, det hette såklart något speciellt men det har jag i vanlig ordning glömt bort. Gott var det i alla fall.
Mamma åt fiskgryta.
2 av 3 småsystrar som var med.
Sedan skulle vi gå en liten visning på ett musuem som pappa blivit inbjuden till, han är nämligen museichef. Det var förresten därför vi åkte till staden från början.
Det var en liten fabrik som gjort lite allt möjligt fram till att den stängdes igen på 1970-talet. En väldigt vanlig fabrik men eftersom det inte finns så många vanliga gamla fabriker kvar blir den ändå, ovanlig.
Det var en otroligt vacker miljö där inne. Ville nästan slå läger där och sedan för alltid bo där. Konstigt ändå, människor slet som djur där, nötte ut och hatade golv och vägga och sedan kommer jag och beundrar alltsammans.
Blå detaljer och...
... underbart vackra lampor. Ville slita dem från deras fästen och stoppa ner dem i väskan. Hör ovan ser ni också namnet på fabriken, Pythagoras.
Det fanns ett piano på deras avdelning för barnen.
Mer bilder på barnavdelningens lilla kontor.
Sedan tittade vi på ett icensatt arbetarfamiljshem, där hade de vackra pelargoner i fönstren. Det ska jag förresten ha när jag flyttar till ett eget hem. Vita och rosa i ruffiga krukor bakom vita, skira gardiner. Så himla fint.
Sedan köpte vi glass, gick en sväng i Norrtälje innan vi...
... köpte mackor på Subway och åkte iväg till en strand.
Där avslutade vi dagen med ett iskallt bad i havet och färjspaning, och sedan åkte vi hem.
 
Har varit iväg på saker de senaste dagarna, en fest här och en övernattning där. Bloggen har fått lida, men så är det ibland.

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0