Innan skolan började

Dagen innan skolan drog igång igen gick jag och min familj på promenad genom Norrköping. Destinationen var fika på Gubbens Trädgård. Men vi började gå över Himmelstalundsfältet.
Där tittade vi lite på hällristningarna.
Och sedan tog vi vägen förbi strömmen.
Och när man går där då måste man bara gå in i den lilla kryddträdgården vid femöresbron.
Så himla fin miljö bland alla små skyltar och blommor.
Pappa luktar på kryddor.Sedan träffade jag på en liten fjäril som satt bland blommorna.
Fotogenisk som få.
Vackra men giftiga bär.
När vi kände oss klara med kryddor och blommor gick vi vidare.
Och då träffade vi dessa små ankungar som knatade omkring på vägen tillsammans med sin mamma. Så fina!
Älskar industrilandskapet! Mixen av de gamla tegelbyggnaderna tillsammans med vattenfallen och de moderna detaljerna gör allt så levande. Vet att jag låter som en åttioårig och sentimental tråkmåns, men jag älskar faktiskt Norrköping. Det är, kort och gott, en sjukt jädra fin stad.
På vår väg gick vi även in i Strömparken. Där stod två män som släppte lösa de kanske coolaste såpbubblorna jag någonsin sett. Den lilla Nora inuti mig jublade. Och så även den stora Nora utanpå.
Små pauser på olika ställen längs vattnet.
Ja, och sedan var vi framme!
Alltså, om ni bor i Norrköping eller är här på besök, GÅ TILL GUBBENS TRÄDGÅRD! Otroligt mysigt kafé och lunchställe bland all grönska. Det är verkligen en trädgård. Men ta med kontanter för de tar inte kort.Jag åt en macka med skagenröra, mums.
Och till det drack jag lemonad.Vi fick efterrätt också!
Jag tog blåbärspaj med vaniljsås. Massor av vaniljsås.
Efter ett par timmar gick vi hem i duggregnet.

Tell him what we said about paint it black

Thirteen by Big Star

Alltings början

Häromveckan köpte jag en bok, mer specifikt så köpte jag Alltings början av Karolina Ramqvist. Har läst så mycket bra recensioner och omdömen om den så när jag hittade den i bokhandeln tänkte jag att tja, varför inte köpa den nu direkt? Så nu står den i min bokhylla och väntar. För tyvärr är den nummer sex i ordningen av olästa böcker jag måste plöja igenom. Men! Det ska bli mig ett rent nöje. Det kanske faktiskt blir så att den får smyga fram lite i kön, känner att jag behöver ett litet break mellan Nybyggarna och Sista brevet till Sverige, även om Utvandrarserien är bland de bästa böckerna jag läst så blir det lite väl tradigt med all småländska och kalla vintrar i Amerrka (nej jag glömde inte ett i) i längden. Behöver nog lite 90-tals feminism där emellan.

En dag med klänning

klänning, indiska. skor, topshop. solglasögon, zerouv.com
Jag har en ny klänning från Indiska som jag är upp över öronen förälskad i. Åh den är så himla fin! Små, små blommönster och perfekt linning kring halsen.
Och som ni förstår av bilderna hade jag på mig den idag, lagom till en andra skoldag enligt schema. Började även med mitt individuella val idag, alltså en kurs jag valt utöver min studieplan. Mitt iv-val är grafisk illustration och jag är så jädra pepp på det! Har stora förväntningar och efter min första lektion tror jag inte att jag kommer bli det minsta besviken.
 

14 juli var en viktig dag

14 juli, Frankrikes nationaldag, kronprinsessans födelsedag, och min älskade lillasyster Sagas födelsedag. I vanlig ordning fyller hon år på resande fot, detta år i England, men hon firas även hemma några veckor efter att vi kommit hem. Och tja, såhär såg det ut då. Puss fina du, världens finaste Saga.
 
Förresten har ju jag börjat andra året på gymnasiet nu, ovant men skönt att få tillbaka rutiner och någonting att syssla med om dagarna. Jag bävar dock inför plugg, för andra året ska tydligen vara det värsta. Fan.

Blått

Idag var jag på stan med Amanda, och eftersom skolan tyvärr inte längre är en hägring vid horisonten valde jag att lägga lite pengar på pennor. En stiftpenna, en gelpenna och de åh så behövda, stiften. Blått såklart. Block och pärm hade jag sedan innan och tja, varför inte göra allt lite roligare och köra på en matchning (I did not just write that...).
 
Nåväl, jag borde väl sova nu, jag jobbar imorgon.

Blåbärsplock

Vi var ute hos mormor och morfar ute på landet för några veckor sedan, och en av dagarna plockade jag blåbär tillsammans med mamma, syster och mormor. Man behöver inte gå alls långts bort från huset innan man är framme i paradiset gällande blåbär.
Som den stora blåbärsfantast jag är (finns det blåbärssmak på något, så kan du hoppa upp och sätta dig på att jag väljer den versionen) var jag stolt över det faktum att jag inte tjuvåt ett enda blåbär. Förrän jag var klar...
När jag fått ihop i alla fall ett kilo tröttnade jag och gick hem. Då hade jag ont i ryggen, både av allt hukande men även på grund av kameran som legat på ryggen och liksom tyngt ner mig.
Plockhanden.
Sedan åt jag upp några av mina blåbär med mjölk och socker, det var välförtjänt och smakade sommar.

Läskeblask

Blev lite kär när jag såg den här dundersnygga t-shirten på Romwe.com. Så himla frän. Och eftersom CocaCola är min favoritläsk (väljer alltid cola på restaurang, mcdonalds, burgerking, max, you name it) så tänker jag att det är lite utav ett brott att jag inte har en sådan här. Allt för att försöka motivera för mitt konsumerande av kläder.
Såhär skulle jag i alla fall vilja matcha den, mycket tjusigt om ni frågar mig.

Sommarmaten

Jag kan nu efter 17 somrar (tja, i alla fall typ de 12 jag kan komma ihåg) lugnt konstatera att sommarmat är den bästa maten. Grillad fisk och kyckling, fina sallader, färsk potatis och grönsaker och till efterrätt, pajer med egenplockade bär.

Nog med inspiration

Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att vara nöjd. Nöjd med sig själv, med sitt liv, med nuet, med sina val. Jag vänder och vrider på hela min existens, mitt liv ligger konstant under luppen och jag jämför allt med allt. Det är tröttsamt och allt jag till sist har kvar är en gnagande känsla av att jag inte duger. Att jag inte duger till någonting. Alls.
För mitt rum är inte kliniskt städat som i inredningsbloggarna, min garderob är inte genomtänkt och innehåller inte några basplagg, mitt liv inte lika spännande och min mat är inte lika god.
Och hela den här karusellens källa har ett namn, och det är inspiration. Ångest förklädd till inspiration, utstyrd i en peruk av bloggar och solglasögon av vackra bilder på mer lyckade människor.
I rätt mängd är inspiration fantastik, den får oss att testa nya saker, får oss våga klä oss som vi vill eller hitta en ny konstform. Men i för stor mängd får vi bara ångest. Och ångest över mitt liv, det kan jag vara utan. För jag är med än nöjd med den beskärda del ångest jag redan har. Tack och bock.

Ett litet kollage

Vill ha allt det här. Kanske främst ett par slitna loafers, så.jädra.fint.

Besök i Norrtälje

För några veckor sedan (eller många? jag har glömt) åkte jag och min familj till Norrtälje. Det första vi gjorde var att äta här, på Åtellet.
Jag åt kyckling med potatis i någon slgas grädde, det hette såklart något speciellt men det har jag i vanlig ordning glömt bort. Gott var det i alla fall.
Mamma åt fiskgryta.
2 av 3 småsystrar som var med.
Sedan skulle vi gå en liten visning på ett musuem som pappa blivit inbjuden till, han är nämligen museichef. Det var förresten därför vi åkte till staden från början.
Det var en liten fabrik som gjort lite allt möjligt fram till att den stängdes igen på 1970-talet. En väldigt vanlig fabrik men eftersom det inte finns så många vanliga gamla fabriker kvar blir den ändå, ovanlig.
Det var en otroligt vacker miljö där inne. Ville nästan slå läger där och sedan för alltid bo där. Konstigt ändå, människor slet som djur där, nötte ut och hatade golv och vägga och sedan kommer jag och beundrar alltsammans.
Blå detaljer och...
... underbart vackra lampor. Ville slita dem från deras fästen och stoppa ner dem i väskan. Hör ovan ser ni också namnet på fabriken, Pythagoras.
Det fanns ett piano på deras avdelning för barnen.
Mer bilder på barnavdelningens lilla kontor.
Sedan tittade vi på ett icensatt arbetarfamiljshem, där hade de vackra pelargoner i fönstren. Det ska jag förresten ha när jag flyttar till ett eget hem. Vita och rosa i ruffiga krukor bakom vita, skira gardiner. Så himla fint.
Sedan köpte vi glass, gick en sväng i Norrtälje innan vi...
... köpte mackor på Subway och åkte iväg till en strand.
Där avslutade vi dagen med ett iskallt bad i havet och färjspaning, och sedan åkte vi hem.
 
Har varit iväg på saker de senaste dagarna, en fest här och en övernattning där. Bloggen har fått lida, men så är det ibland.

Inte ok

Jag försvann ett tag. Förlåt för det.

RSS 2.0