Feminism

... och jag vaknar mitt i natten för att skriva ner idéer. Det handlar om det nationella provet, delen för talet. Ett tal i svenska om framtiden som jag inte var alls nervös för, men blir mer och mer. Jag har gått och velat över vad jag ska säga i veckor nu. Och nu har jag äntligen ett ämne: framtidens feminism. Och jag tänker ta det här också, kanske för att göra det lättare för mig själv i framtiden när jag behöver mer idéer eller bara för att få ut det som ändå inte passar sig i ett tal. 
 
Så.
 
Feminism är bara så himla viktigt, vad alla idioter än säger. För vill inte du som kvinna kunna tjäna lika mycket som en man för samma arbete? Eller vill du kanske bli nedvärderad och skattad åt, klappad på huvudet. "Lilla gumman." Jag vet mitt svar. Och det är ett starkt och rungande HELL NO. Därför. Feminism.
 
Och det här hatet mot så kallade extremfeminister. Vafan. Ni hatar dessa människor för simpla grejer som att de är "okvinnliga", ni motiverar med att kvinnorna "behöver lite". Nu får ni ge er. Ser ni inte att det är precis DÄRFÖR vi behöver feminism? Det är för att sådana som ni tar kvinnor för någon slags varelse som ska vara på ett visst sätt och som inte ska säga vad hon tycker eller bestämma själv. Och detta att de är" okvinnliga" och "dumma i huvudet" för att de inte rakar sig under armarna, att de blivit hjärntvättade. Fattar ni inte att det är av samma anledning jag rakar mig under armarna som de inte gör det. Det är ett val. Jag väljer ATT göra det, de väljer att INTE göra det. Så kan vi kanske släppa det en gång för alla.
 
Sen kan vi ta upp det här med jämställdister när vi ändå är igång. Ni är feminister det vet ni va? Om man vill ha jämställdhet mellan könen, att vi ska behandlas lika så är man feminist. Och den här skiten att man "inte vill bli ihopkopplad med allt dåligt som feminism utstrålar", sluta. Nu. En feminist kan bete sig illa. En man kan bete sig illa. En kvinna kan bete sig illa. En hen kan bete sig illa. Så sluta dra alla över en kam för alla är vi människor som kan göra fel, som kan begå misstag.
 
Och i framtiden hoppas jag att alla fattat vad feminism verkligen innebär och att vi kan ge en kvinna toppjobbet, att hon är lika kvalificerad som en man. Att könet inte spelar roll i fråga om jämställdhet. Kan det få vara så?

KOMMENTARER
Postat av: Sandra Leone

Så himla bra skrivet.

Svar: Åh tack tack tack!
Nora

2013-04-03 @ 15:42:40
URL: http://lingers.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0